USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Через тиждень в Україні - сонце і «плюс»

31 Січня 2014 09:14
Синоптики прогнозують, що до кінця наступного тижня в Україні потеплішає. При цьому стовпчики термометрів піднімуться і покажуть навіть плюсову температуру. "Весь наступний тиждень температура буде поступово підвищуватися - в межах 10-8 градусів. Вже в суботу вона буде коливатися в районі -4...+2 градуси", - повідомив заступник начальника Українського гідрометцентру Анатолій Прокопенко, - пише ТСН.

Він зазначив, що всі сім днів в країні буде сонячно: "Опадів до 8-го числа не чекаємо точно".

Прогнози Укргідрометцентру підтверджує і народний синоптик з Луганська Леонід Горбань.

"Десь 23 лютого знову похолодає, але таких сильних морозів вже не буде, нижче -10 термометри вже не опустяться", - вважає Горбань.

Поки в Україні лютує негода. Уже в п'яти областях через сильні морози скасували заняття у школах. В Одесі повністю замерзла набережна біля пляжу "Ланжерон". У Донецькій, Дніпропетровській і Запорізькій областях через сильні снігові хуртовини закрили автомобільні траси, а в Євпаторії та Сімферополі йшли крижані дощі.

Синоптики кажуть, що такі катаклізми сталися через те, що на півдні зійшлися циклон і антициклон. "В точці, де вони з'єднуються, а зараз це сталося над Чорним морем, посилюється вітер. Причому в циклоні повітря йде за годинниковою стрілкою, а в антициклоні - проти. Тому вітер в результаті дме в різних напрямках, саме він жене сніг", - пояснив Прокопенко.

Кліматолог, начальник відділу стратегічного планування Держагентства з екоінвестицій Ірина Трофімова пов'язує замети на дорогах ще з вирубкою лісосмуг вздовж трас: "У цьому випадку буран не затримують дерева, і він обрушується на дороги з усією силою", - додала Трофімова.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus