USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Посуха в Іспанії відкрила для огляду місцевий «стоунхендж»

20 Серпня 2022 00:21
Найсильніша за багато десятиліть посуха в Іспанії спричинила першу за багато років появу з-під води «іспанського Стоунхенджа».

Про це повідомляє Бабель з посиланням на Reuters.

Вважається, що поява кола з десятків мегалітичних каменів, офіційно відомого як Дольмен Гвадальперала, датується приблизно V тисячоліттям до нашої ери. Цього року рівень води у водосховищі Вальдеканас, під поверхнею якого вже майже 60 років знаходиться «іспанський Стоунхендж», впав на 72%, і на частині водойми вода повністю відступила, відкривши камені.

«Іспанський Стоунхендж» виявив німецький археолог Гуго Обермаєр у 1926 році, але територія, на якій він знаходиться, була затоплена в 1963 році після зведення дамби. Відтоді його вдалося повністю побачити лише чотири рази.

Дольмени – це вертикально розташовані камені, які зазвичай підтримують плоский валун. Хоча їх багато розкидано по Західній Європі, мало відомо про те, хто їх спорудив. Людські останки, знайдені поблизу них, призвели до теорії, що це гробниці.

Місцеві історичні та туристичні асоціації виступають за переміщення цих каменів до музею чи іншого місця на суші.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus