USD 39.55 39.85
  • USD 39.55 39.85
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Потепління – не привід знімати маски. В ООН розповіли про вплив погоди на поширення коронавірусу

18 Березня 2021 10:07
В ООН представили доповідь про вплив погоди на поширення коронавірусу в світі.

Як повідомили в пресслужбі організації, експерти стверджують, що погодні та кліматичні умови, включно з підвищенням температури навесні в північній півкулі – не привід послаблювати заходи з боротьби з COVID-19, пише НВ.

За їхніми даними, динаміка поширення коронавірусу в минулому і на початку поточного року була обумовлена носінням масок і обмеженням поїздок, а не метеорологічними чинниками.

До інших важливих чинників відносять поведінку людей і демографічні характеристики населення, а останнім часом – мутації вірусу.

«На нинішньому етапі дані не підтверджують, що метеорологічні чинники і фактори якості повітря можуть використовуватися як основа для поослаблення урядових заходів, спрямованих на зниження темпів передачі інфекції», – заявив співголова Цільової групи професор Бен Зайчик з Університету Джона Хопкінса в США.

Він нагадав, що в перший рік пандемії хвилі інфекції спостерігалися і в теплу пору року і в теплих регіонах, тому немає ніяких гарантій, що це не повториться цієї весни і влітку.

Водночас, в доповіді йдеться про те, що сезонність впливає на поширення респіраторних вірусних інфекцій. Не виключено, що COVID-19 стане сезонним захворюванням.

«Основні механізми, що визначають сезонність респіраторних вірусних інфекцій, поки ще недостатньо вивчені. Тут, можливо, йдеться про поєднання багатьох чинників, таких як стійкість вірусу, опірність людини інфекції, а також про вплив погоди і сезону на поведінку людини», – додали вчені.

Вони підкреслили, що вірус SARS-CoV-2 довше зберігає життєздатність в холодних, сухих умовах і при низькому рівні ультрафіолетового випромінювання.

«Однак ці дослідження поки не показали, що метеорологічні чинники мають прямий вплив на темпи передачі вірусу», – резюмували в ООН.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Внук Показати IP 18 Березня 2021 10:26
Не буду знімати маску, бо я її і не одягав
Сс Показати IP 18 Березня 2021 11:41
Та достали ви уже з цим цирком!!!! Чи хтось вважає, що маска яка світиться і носиться одна пів року,ще щось крім шкоди для здоров’я, приносить???
Анонім до Сс Показати IP 18 Березня 2021 13:55
А ви не носіть маску по пів року. Маска приносить користь, але таким як ви, воно надто складне для розуміння.
Внук до Анонім Показати IP 18 Березня 2021 17:53
Я завжли без маски і антисептика і навіть не чхаю

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus