USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

Повалені дерева та пошкоджена автобусна зупинка: Волинню пронісся буревій

29 Липня 2021 20:21
У Голядині та Смолярах-Світязьких зранку 29 липня пронісся буревій. Одне із повалених дерев впало на автобусну зупинку.

Про це розповів Суспільному телефоном керуючий справами Шацької селищної ради Олександр Бебко.

Негода розпочалася о 06:20 та тривала близько 10 хвилин, – каже чиновник.

«Внаслідок шквального вітру були повалені та вирвані з коренем дерева, обірвані електропроводи. З одного будинку у селі Смоляри-Світязькі позривало 20 листків шиферу», – розповів Олександр Бебко. Ще одне дерево впало на автобусну зупинку. Додає: ніхто з людей під час негоди не постраждав.

Впродовж дня наслідки негоди ліквідовували рятувальники, електрики, жителі сіл, допомагали лісівники та працівники Шацького національного парку. Зі слів Олександра Бебка, станом на 17:30 електроенергію у селі Голятин вдалося відновити, частково відновили світло в Смолярах-Світязьких. «З доріг розчистили дерева так, щоб вони не заважали руху. Завтра роботи продовжать», – каже керуючий справа Шацької селищної ради.

У селищній раді створили відповідну комісію, яка вивчає ситуацію, складає акти та оцінює суму завданих збитків.

Нагадаємо, 27 липня у Ратному та навколишніх територіальних громадах вирувала негода. Буревій повиривав з корінням дерева, позривав дахи з будинків.

Про збитки від негоди у селі Заброди Ковельського району повідомили власники 50 домогосподарств. Буревій у Забродах вирував 27 липня, увечері. Тривало все кілька хвилин.

У Ковелі обстежили багатоквартирний будинок, у якому 27 липня під час зливи затопило п’ятий поверх. Вода просочилася крізь стіни та стелю в трьох квартирах.

27 липня на Волині від удару блискавки загорілись дві господарські споруди. Дві пожежі трапилися у Ковельському районі. Літня кухня горіла у селищі Стара Вижівка, а сарай – у Шацьку. На будинки господарів вогонь не перекинувся.

19 липня до Торчинської селищної ради звернулися 20 місцевих жителів із заявами про компенсацію витрат на усунення наслідків негоди.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus