USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.20 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Повелися на низьку ціну: волиняни роками відсуджують кошти за сільгосптехніку

19 Березня 2023 14:20
Купували сільгосптехніку, а залишилися ні з чим. Понад 20 людей спокусилися на низьку ціну, за якою в інтернеті пропонували придбати трактори та інші транспортні засоби. Судовий розгляд справи триває вже роками.

У суді постраждалі запевняли: після завдатку лишилися без омріяних покупок. За підозрою в шахрайстві на лаву підсудних втрапили кілька жінок і чоловік. Кримінальне провадження відкрито ще в 2015 році, йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

Усіх потерпілих об’єднує схожий сюжет: побачили оголошення в інтернеті про продаж техніки за привабливою ціною, згодом підписали з продавцями договори та надали передоплату (від 20 до понад 100 тисяч гривень), але залишися ні з чим. Тепер понад шість років судяться.

«Я запитала в людей: чому така мала сума – 75 тисяч гривень? Вони сказали, що розпродують усі трактори за 2014 рік і будуть займатися машинами», – пригадала потерпіла Наталія.

«Вони трактора не привезли. Я телефонував. Сказали, що є затримка. Постійно говорили, що є якісь проблеми. Казали, що трактор стоїть на майданчику в Києві, але вони не можуть його привезти. Потім сказали, що я маю заплатити за транспортування. За доставку запросили 20 тисяч гривень. Я заплатив», – розповів потерпілий Сергій.

Гроші потерпілі переказували на рахунки фірм із київською пропискою. Назви підприємств постійно змінювалися.

«Особи діяли за спільним наміром. І єдиний умисел був направлений на шахрайське заволодіння коштами», – прокоментував прокурор Луцької місцевої прокуратури Волинської області Андрій Неродик.
На лаві підсудних – четверо обвинувачених за підозрою в шахрайстві.

За роки розгляду змінився один із суддів колегії, тому справу мають слухати заново. Нещодавно мали заслухати потерпілих, але прокурор клопотав відкласти засідання, бо ті не зʼявилися з різних причин.

«Потерпілий Гурин, який мав би зʼявитися, перебуває на службі в ЗСУ, потерпілі Ференц, Бортнічук і Клим – за межами України. Тому пропоную відкласти засідання на наступну визначену дату», – зазначив прокурор Леонід Сасюк.

Натомість захисник одного з підозрюваних сказав: оскільки прокурор не зміг забезпечити присутність свідків на судовому засіданні, то нехай відмовляється від обвинувачення в цій частині.

У результаті судове засідання відклали на тиждень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 20 Березня 2023 08:38
Скупий платить двічі, тупий - тричі.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus