USD 40.75 41.10
  • USD 40.75 41.10
  • EUR 40.70 41.20
  • PLN 10.30 10.50

Повелися на оголошення в соцмережах: волинянка ошукала понад 60 людей

6 Жовтня 2023 08:42
Переказали гроші за товари і лишилися ні з чим. На такий гачок з оголошенням в інтернеті потрапила 61 людина. За даними слідства, жінка розміщувала в соцмережах повідомлення про продаж товарів, а коли з нею контактували покупці, то ставила умову: спочатку гроші, а тоді річ.

Волинянку обвинувачують у шахрайстві, вчиненому повторно. Як пояснив прокурор, суми, які надсилали їй покупці, невеликі. Загалом жінці вдалося виманити понад 30 тисяч гривень, ідеться в сюжеті ТРК «Аверс».

«У соціальних мережах вона створювала оголошення про продаж тих чи тих товарів. До неї телефонували потерпілі. Вони домовлялися про купівлю і доставку. Обвинувачена ставила умову, щоб гроші сплачували наперед. Після того, як потерпілі сплачували певні кошти (400-600 гривень), вона видаляла свої записи і вони не могли до неї додзвонитися», – розповів прокурор Віктор Сіжук.

Жінка свою вину визнала, сприяла слідству й навіть компенсувала частину грошей постраждалим.

Потерпілі надіслали заяви до суду, аби засідання відбувалися без їхньої участі. Саме на розсуд суду вони покладаються щодо виду покарання обвинуваченій.
«Кримінальне провадження підсудне Луцькому міськрайонному суду. Підстав для його зупинення немає. Обвинувальний акт складений відповідно до вимог КПК. Будь-яких обставин, які унеможливлювали би призначення судового розгляду, немає. З урахуванням вище викладеного прошу кримінальне провадження призначити в судове засідання Луцького міськрайонного суду», – сказав у суді прокурор.

Кримінальне провадження призначили до судового розгляду.

До слова, за такий злочин передбачено максимальний термін покарання у виді до двох років позбавлення волі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus