USD 39.75 40.04
  • USD 39.75 40.04
  • EUR 39.80 40.10
  • PLN 9.85 10.00

Повідомили, як лучанам, які прихистили переселенців, отримати компенсацію

5 Квітня 2022 19:56
До уваги тих, хто безоплатно прихистив внутрішньо переміщених громадян у ЦНАП міста Луцька (вул. Лесі України, 35) та його філіях (пр. Соборності, 18, вул. Ковельська, 53) можна подати документи для отримання компенсаційних витрат за розміщення наших співвітчизників, які в умовах воєнного стану вимушено покинули власні домівки.

Про це йдеться на сторінці ЦНАПу у Фейсбуці.

Якщо Ви безоплатно надали житло, то претендуєте на часткове відшкодування оплати житлово-комунальних послуг.

Спершу подайте у ЦНАП заяву, аби засвідчити факт розміщення внутрішньо переміщених осіб (надалі – не пізніше наступного дня з дня розміщення). Якщо виникнуть зміни у кількості поселених громадян, або ж припиниться їхнє перебування у житлі, то також відразу повідомте ЦНАП.

Щоб отримати компенсаційні виплати, необхідно звернутися особисто власнику житла разом з усіма вимушено переміщеними, яких Ви прихистили. Власнику житла, окрім паспорта та ідентифікаційного кода, потрібно мати документи на право власності і квитанції про сплату комунальних послуг, а також реквізити соціального рахунку у банку для зарахування виплат. Розміщеним особам варто надати паспорти та ідентифікаційні коди, свідоцтво про народження дітей до 14 років, довідки про реєстрацію внутрішньо переміщених.

Читати ще: На Волині за минулу добу розселили понад 500 вимушено евакуйованих осіб

Якщо у Вас виникли запитання телефонуйте: (0332) 777 888 (рецепція ЦНАП).

Довідково: компенсаційні виплати здійснюються відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 19.03.2022 № 333 «Про затвердження Порядку компенсації витрат за тимчасове розміщення внутрішньо переміщених осіб, які перемістилися у період воєнного стану і не отримують щомісячної адресної допомоги внутрішньо переміщеним особам для покриття витрат на проживання, у тому числі оплату житлово-комунальних послуг».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus