USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

Повінь у Бельгії: збитки перевищили €10 млрд

22 Липня 2021 18:17
Повінь у Бельгії за три дні, 14–16 липня, завдала збитків на 10 млрд євро, проте остаточна сума ще не названа.

Про це повідомляє телеканал RTL, пише Корреспондент.net.

«Попередні збитки від повені оцінюються урядом Валлонії (південний франкомовний регіон Бельгії), він уже перевищує 10 млрд євро», – сказано в матеріалі.

У понеділок уряд Валлонії оголосив про створення екстреного плану підтримки відновлення в регіоні вартістю 2 млрд євро. При цьому 800 млн євро для цього плану будуть переведені з іншого плану підтримки економіки Валлонії, спрямованого на відновлення регіону після пандемії. У той же час місцева влада розраховує отримати додаткову допомогу з боку ЄС.

Як пише видання Le Soir, сума страхових виплат потерпілим вже перевищить 350 млн євро.

Відзначимо, що внаслідок повені в Бельгії, за офіційними даними, на ранок четверга загинули 32 людини, всі вони упізнані. Ще 18 – все ще вважаються зниклими безвісти. Також зруйновані або пошкоджені більше десяти тисяч будинків, а близько 1,5 тисячі будинків все ще залишаються без водопостачання, 10,5 тисячі будинків – без світла і 10 тисяч – без газопостачання.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus