USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.76 9.95

Повістки прикріплюють на дверях квартир і будинків. Чи законно це

23 Січня 2023 17:49
Днями соцмережі заполонило відео, як люди у військовій формі прикріплюють повістку на двері квартири, фотографують її та йдуть. Тож адвокат Олександр Заруцький пояснив, чи законно це.

Також правники прокоментували, як на таке «вручення» повістки реагувати українцям та чи взагалі потрібно реагувати, повідомляє ТСН.

Заруцький наголосив, що повістку повинні вручати у руки людині, яка в ній зазначена. Тому наліпити документ на двері й вважати це отриманням людиною незаконно, каже адвокат.

«Повістку мають вручити в руки, а вдавати, що її вручили, прикріпивши на двері, є не дуже коректним рішенням».

Читати ще: Посилення мобілізації в Україні: експерти пояснили, кого та коли призовуть

Своєю чергою, правозахисник Едуард Багіров наголосив, що представники військкомату мали б вручити повістку людині, а вона – залишити підпис про її отримання. Без підписання повістки людина може не з’являтися до територіального центру комплектування та соцпідтримки, це не матиме жодних правових наслідків.

«А прикріплення на двері – це відхилення від правил вручення повісток», – зазначив Багіров.

В Україні з початку повномасштабного вторгнення відбувається мобілізація, військовозобов’язаних громадян просять з’явитися до військкоматів для уточнення своїх даних. Як наголошується, повістки вручають не для того, щоб одразу відправити людину на фронт. Навіть якщо вас і призвуть після вручення документа, спочатку ви пройдете навчання.

21 січня Президент Володимир Зеленський повідомив, що військове керівництво отримало завдання створити резерви для того, щоб захисники змогли відновитися після бойових дій.

Читати ще: Чи законне вручення повісток на блокпостах і вулицях, та що загрожує за ухилення від мобілізації. Роз’яснення

Раніше військовий експерт Олег Жданов заявляв, що масштабна мобілізація в Україні може бути оголошена для відбиття ймовірного наступу Росії, але наразі вона неможлива, адже у ЗСУ бракує техніки.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
Вилуза Показати IP 23 Січня 2023 18:06
Це ж якесь дикунство забороняти прикріпляти папір на двері, як взагалі можна примудритись уявити незаконність вішання папірців на двері. Звичайно що законно, аби лише це не суперечило правилам благоустрою у місцевій громаді, бо тоді можуть муніципали припис зробити. А так ну повісили щось там на двері будинку, ну й висить собі, в чому проблема
поц до Вилуза Показати IP 23 Січня 2023 19:03
якщо в листівках оприлюднені прізвища, то - незаконно! а взагалі. задовбують ці "кошкі-мишкі" і захисна поза "мишок". Війна йде. Війна, де поразка забере все! На рівні законодавства потрібно всіх в певні терміни зобов'язати піти в військомат для внесення потрібних даних.
Wally до поц Показати IP 23 Січня 2023 23:51
Ти з окопа тут затираєш, поц?
Так! до поц Показати IP 24 Січня 2023 02:55
Ти думаєш що все, власне тобі певно немає чого втрачати. А багатьом є що. Дуй в воєнкомат, тебе вже там зачекалися.
Петро до поц Показати IP 30 Січня 2023 13:32
Ну ти і *поц*.Не можливо вимагати виконання закону від когось при цьому самим порушуючи закон . Органи державної влади та органи місцевого самоврядування та їх посадові особи повинні діяти лише на підставі,в межах повноважень та в спосіб передбачений Конституцією та законами України ,ст.19 Конституції.НЕ ПЕРЕДБАЧЕНО ЗАКОНОМ ВСОВУВАННЯ ПОВІСТОК У ДВЕРІ -ЗНАЧИТЬ НЕ ЗАКОННО ,НЕ ПЕРЕДБАЧЕНО ВРУЧЕННЯ ПОВІСТОК НА ВУЛИЦІ І ЗАПОВНЕННЯ ЧИСТОГО БЛАНКУ -ЗНАЧИТЬ НЕ ЗАКОННО .
Істина Показати IP 23 Січня 2023 21:55
Чи вИ знаєте до кого вже уподібнились? А які цінності вИ декларуєте? І як учиняєте? Даруйте...мені з вАМИ не по дорозі! Прощавайте...як то свинка каже?..
Воїн Істини до Істина Показати IP 24 Січня 2023 00:02
Істина, йдем гуляти?
Правда Показати IP 24 Січня 2023 08:40
Які дані.Тобто за 9 років вони не спромоглися зробити реєстр військовозобовязаних...що вони ще там роблять в цих кабінетах...Там мають працювати жінки і військові з інвалідністю.Всіх інших на навчання і в резерв,як купу митників,поліції,податкової...На облік не стають "переселенці",але ж вони десь реєструються,то де і як їх облікують ці сра..."совітські"воєнкоми?
Анонім Показати IP 24 Січня 2023 09:01
Що ви ниєте подивіться що роблять в Одесі купа відео як пакують чоловіків в буси здорові лобури з тцк, навіть в швидку яку дали на потреби фронту не гребують використовувати!! Щей офіційно признались що це не фейк можете загуглити на 24 каналі і суспільне Одеса.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus