USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

Посилення мобілізації в Україні: експерти пояснили, кого та коли призовуть

16 Січня 2023 22:32
На тлі новин про мобілізацію в Росії, яка триває, військові експерти розповіли про те, коли варто чекати на посилення таких заходів в Україні. Аналітики не виключають, що нові сили знадобляться в разі наступу з обох сторін.

Про це інформує ТСН.

«Посилення мобілізаційних заходів в нашій країні може відбутись в разі підготовки до відбиття ймовірного наступу російських військ, – каже військовий експерт Олег Жданов. – По-друге: в разі надання нам необхідної техніки та озброєння. Справа в тому, що зараз ми не можемо розгорнути масштабну мобілізацію через нестачу техніки. Наберемо ми людей і що ми з ними будемо робити? У нас не вистачає техніки. Крім цього, сьогодні система працює як конвейер: ми несемо втрати, тому що йде війна. Для поповнення ми постійно потрохи добираємо людей. Але ажіотажу немає. Сьогодні центри комплектування набирають людей за фаховою приналежністю згідно заявок Генштаба. Останній визначає, скільки треба механіків, скільки водіїв чи навідників. Якщо такі люди є, то їх викликають. Якщо таких немає, то йде набір придатних для служби. Останні направляються на навчання та опановують військові спеціальності».

Читати ще: Чи законне вручення повісток на блокпостах і вулицях, та що загрожує за ухилення від мобілізації. Роз’яснення

За словами військового експерта, видавання повісток в громадських місцях буде тривати і далі.

«Є роз’яснення Генштаба, що закон дозволяє вручати повістку в будь-якому місці, – каже Олег Жданов. – Крім того, в Україні не встигли до початку повномасштабного вторгнення створити єдиний реєстр військовозобов’язаних. Повістка вручається не для того, щоб одразу відправити на фронт. Вона вручається для того, щоб людина прийшла до військкомату та уточнила свої дані. Зараз Верховна Рада хоче вирішити це питання на законодавчому рівні: щоб кожен громадянин був зобов’язаний сам приходити до військкомату та уточнювати свої дані».

Своєю чергою, військово-політичний оглядач групи «Інформаційний спротив» Олександр Коваленко не виключає, що посилення мобілізації в Україні буде залежати від таких заходів з ворожої сторони.

«Посилення мобілізації в Україні може відбутись за умов нестачі наявного ресурсу для зупинення російської агресії, – каже Коваленко. – Разом з тим, ресурсу росіян зараз не вистачає для ведення масштабних наступальних дій. Їм потрібно накопичити ресурс кількістю 100 тис.-200 тис. Наприклад, для компенсації втрат їм потрібно на місяць 50 тис. особового складу. З цього ми можемо робити висновок, що для наступу, крім цих 50 тис., росіянам потрібні ще біля 100 тис. для ударної групи».

Читати ще: Що таке четверта хвиля мобілізації, коли вона може початися і кого заберуть на службу
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 14
Людина Показати IP 17 Січня 2023 00:42
Ніколи ресурсом не був і не буду!)
Анонім до Людина Показати IP 17 Січня 2023 09:24
Гроші $$ n тисяч маєш тоді ти не ресурс а дійна корова для воєнкома але будеш жити, грошиків нема то ти для них ресурс(м'ясо) для фронту.
Олег до Людина Показати IP 17 Січня 2023 10:54
Будеш
Правда Показати IP 17 Січня 2023 07:06
Не встигли зробити реєстр за 8 років-серйозно???Пузаті "вояки"протирали штани за хорошу платню і нічого не робили і далі там продовжують цим займатися.А зараз виловлюють по усіх закапелках.Далі немає потреби коментувати...
Ебать ти лох до Правда Показати IP 30 Січня 2023 14:22
Цікаво, за яку таку хорошу платню 8 років?)
здивований Показати IP 17 Січня 2023 09:33
А що ви хотіли? Казали гірше вже не буде...це вам розплата кого вибрали....
І що до здивований Показати IP 17 Січня 2023 11:01
І як це впливає на путлера ? воно хотіло напасти в любому випадку пофіг кого б вибрали немели дурниць.
Алекс Показати IP 18 Січня 2023 11:19
Яка ганьба в коментарях... Чоловіки старшого віку на фронті, а ці сидять під мамкиними спідницями і строчать коментарі в стилі "Ніколи справжнім чоловіком не був і не буду". Просто ганьба.
Внук до Алекс Показати IP 18 Січня 2023 14:17
Головне - життя, інше немає значення
Одинзпацієнтів до Алекс Показати IP 18 Січня 2023 14:33
Ти справжній чоловік? Чому сидиш з нами?
Людина до Алекс Показати IP 18 Січня 2023 17:16
No comments, середньовіччя!)
Лекс до Алекс Показати IP 18 Січня 2023 17:43
Підтримую! Таке враження що дехто строче коменти з однієї кімнати. Коли кацап прийде до тебе додому і буде дивитися обслиняний на твою матір, жінку, дитину ,- а ти будеш засцяний на нього дивитися? Ховайтесь далі по норах.... До речі я на сході.
Дикий до Лекс Показати IP 19 Січня 2023 12:29
Ти на сході? Пишеш з бункера?
Дарт Сидиус Показати IP 18 Січня 2023 21:42
А потім командирові за відпустку у 8 днів нести 8 тисяч гривень, по тисячі за кожен день? На хіба воно мені треба ....

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus