USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Поїхала з братом і його друзями: близькі 17-річної волинянки розповіли подробиці її зникнення

12 Березня 2024 10:40
До студії програми «Говорить Україна» прийшли рідні і друзі Аліни Божко, яка безвісти зникла 17 лютого. Дівчина зникла посеред білого дня у лісі на Камінь-Каширщині. Аліна відпочивала у компанії брата та його друзів, відійшла до туалету і вже за кілька хвилин наче розчинилася у повітрі.

Останніми бачили Аліну четверо молодиків, з якими Аліна відпочивала. Серед них її брат Влад. Про це розповіли у випуску програми «Говорить вся країна», пише ВСН.

У студії розглядали всі версії і перевіряли свідків на поліграфі.

«Я хочу, щоб мені допомогли, я не вірю, що її нема серед живих. Вона жива, я хочу, щоб її знайшли, я не можу ні спати, ні їсти, я просто не живу, я просто існую», – каже мама дівчини.

Читати ще: Знайшли пов'язку: на Волині вже третій тиждень шукають зниклу 17-річну дівчину

«Аліну я знаю все життя, вона дуже позитивна, добра людина. Зараз навчаємось в коледжі в Любешові теж в одній групі, кухар-кондитер. Вона почала займатись зі мною настільним тенісом, гуляти любить, фотографуватися, тіктоки знімає. Я сподіваюся і вірю, що її знайдуть, що все буде добре», – розповіла подруга зниклої Аліни Марія Губанова.

«Щоб піти з дому – в неї такого ніколи не було, вона в компанії була дуже веселою, завжди вона сміялася, щось розказувала, вона навіть мені сама казала, каже, я не така, мені дай щось там посміятися, пожартувати», – каже двоюрідна сестра зниклої Аліни Софія Божко.

Ведучий Олексій Суханов запитав у мами, до якої версії зникнення Аліни схиляється вона.

«Я навіть не знаю... Якби десь вона пішла кудись у ліс, але вона завжди телефонувала мені, вона завжди розказувала, де вона, що вона, бо вона знала, що я переживаю. Вона зустрічалася з хлопчиком, він воєнний, загинув у липні, плакали і вона плакала, я плакала, але потім уже адаптувалась, вона вже нормально була... Об 11:29 мені подзвонили, чи нема Аліни вдома. Кажу, то ж вона з вами, то ж далеко йти, вона сама не прийде. А потім уже Владік подзвонив, уже почав плакати, що ми її скрізь обшукали і ніде нема її і відповідно під вечір того дня почалисяповномасштабні пошуки», – розповіла матір дівчинки.

«17.02.2024 року близько 14 години на телефон лінії 102 поступило повідомлення про те, що зникла неповнолітня. Був піднятий по тривозі весь особовий склад районного підрозділу, який вибув для здійснення пошуків. Додатково були залучені сили головного управління Національної поліції, кінологічна служба, квадрокоптери, спеціалісти з пошуку. Поліцейськими на місці події, по-перше, проведено пошукові заходи, максимально опитували людей, вивчали її домашню обстановку, вивчали коло друзів, коло спілкування, питання мобільних спілкувань, питання соціальних мереж, знову ж таки питання відпрацьовували, в тому числі застосуванням поліграфа і учасників відпочинку. Поки що, на жаль, без результату», – зазначив начальник Камінь-Каширського районного відділу поліції В’ячеслав Мартинюк.

Матір Аліни у студії також розповіла, як дівчина опинилася у цій місцевості з її братом.

«Владік, син мій, приїхали хлопці, забрали його відпочити в сусіднє село. Ну і він дзвонить мені, дай Аліні телефона. Я кажу, що вонавже спить, було начала 4-тої ранку. Збудила її, я так чула, що говорить Владік, що мені погано, що я, мабуть, не дійду, може, забереш, кому подзвониш... На початку 6-ї вони приїхали додому, вона зайшла в кімнату свою, пальто оділа і я почула машину. Я вийшла – уже нема. Дзвоню, кажу, Алінка, куди вже знов поїхали? То ж ти знаєш Владіка, що він не зайде до хати, він в машині ще спить. Потім я вже знала, що вони ще в сусіднє десь село поїхали, потім на заправку, а потім вже туди, на те місце. Я дзвонила весь час і в 8 вже було, і на початку 9, і в 9, і в 10... Ще в 10:20 вони фотографію разом зробили – Владік, Саша і Сергій, ну і з ними ще Міша потім під’їхав. Мішу я не знаю, перший раз там побачила, бо цей Сергій що їх забирав машиною, то він його покликав, щоб до них під’їхав», – каже мама.

Ці хлопці були останніми, хто бачив Аліну.

«Сашко і Владик постійно з нею були вони, ніколи нічого поганого вони не зробили», – стверджує жінка.

– В якому стані була Аліна, хлопці?

– Ну такі, випивші були. Хлопці казали, що вона там трошки коньяку випила і потім Владік каже, що десь пішла. Запитав, куди йдеш, каже, в туалет. Вона там часто відходила.

За декілька годин до зникнення Аліна зробила фото з друзями.
Більше подробиць у відео:
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 16
мати Показати IP 12 Березня 2024 13:55
"начало 4 ранку..." мати відпускає дитину з хати, чому сама не пішла забрати Владіка, якому погано? Забрати і ще пляцків добрих по шиї надавати, щоб мозги на місце стали! Щире співчуття згорьованій матері, дай Боже, щоб знайшлася...
Анонім до мати Показати IP 13 Березня 2024 08:10
Що мати, що брат, що ,,друзі''...Смоли тому владіку пити а не горілки.
псих Показати IP 12 Березня 2024 14:41
треба пациків колоти
потерпілі 1-244/08. Показати IP 12 Березня 2024 14:46
Співчуваємо мамі ,дідові усій родині,-А.Божко! Відносно ж , брата є багато питань …,- морально має вину на усе його життя як брат! Тримайтесь,у країні війна -Слава Україні .
Анонім Показати IP 12 Березня 2024 15:01
Тобто брат бухав десь в сусідньому селі др 4 ранку, що йому аж погано стало, а тоді подзвонив сестрі і поїхав кудись вже з сестрою далі бухати ще з кимось, незважаючи на те що «йому погано» ? Нормальний такий культурний відпочинок з друзями. Якраз зараз саме час шлятися ночами і бухати. Комендантської години і військового стану в тих селах не існує?
Трамп Показати IP 12 Березня 2024 17:44
Сестра поїхала забирати пʼяного брата і в 9 ранку набухалась? Ви серйозно? Поки братело пʼяне спало,всім ясно що сталось з сестрою.Краще в вони ге@ями були.Яйця їм в тески і найдеться сестра зразу,бо вони цій алкашні всерівно не треба.
небайдужий Показати IP 12 Березня 2024 18:35
Злочинна недбалість!!! Недбалість брата, матері. Ганьба! Люди живуть в закулісному світі або прокинулись від багаторічного летаргічного сну. Якщо дитини немає в живих, то ця трагедія буде відбита чорним, ганебним тавром на совісті рідних. В мене теж росли дівчатка, а потім їхні діти, але я завжди не допускав виходу за "червону лінію". Був жорсткий контроль. Від гульні і пиятики до трагедії - півкроку.
2023 Показати IP 12 Березня 2024 21:33
Щось таке подібне вже було, десь в шахтарському місті.Малі діти - малий клопіт...
Шок Показати IP 12 Березня 2024 23:01
Дивує те, що мама спокійно в 4 ранку відпускає доньку з п'яним братом та його друзями. Про комендантську годину чули? Це ж що за молодь така, що буває сутками?
Анонім Показати IP 13 Березня 2024 07:35
Замість того, щоб мовчати в ганчірку про свою сімейку, мати полізла на екран і розповіла про неї усій Україні. Випала така "нагода". Цей один лише факт каже про все.
Так Показати IP 13 Березня 2024 09:55
«інтелектом не зіпсовані» точно всі там. Рівень розвитку просто вражає, про мораль і культуру мабуть не чули взагалі. Всі. Всі брешуть чи принаймні не дрговорюють.Хіба що дідусь виключення. Відпочивати - бухати цілодобово до блювоти і совокуплятись, як свинні, по їхньому мабуть саме нормальне і звичайне явище. І для матері, яка відпускає 17 річну дитину в чотири ранку хрін зна куди і для самої дівчини, яка з вже п‘яним бидлом поперлась в ліс бухати далі не те що з самого ранку, а просто таки з світанку.
Лариса Показати IP 13 Березня 2024 13:22
Співчуття ..жаль дівчини , дай Бог жива. Але брат як таке допустив і мати відпустила і не шукала п'яного сина і дочку неповнолітню. Треба глибше знати, чи так постійно у них було що мати не турбувалась? Яке мали відношення до брата ті хлопці, що були поруч? Все щось замовчують. Одного зовсім не взяли на детектор , а він з слів останнім і був з зниклою.
Віра Показати IP 13 Березня 2024 13:25
В програмі треба було розповісти хто такі особи , які були щ братом і сестрою, звідки і їхні короткі біографії ! Це важливо. Сільських людей поїхати розпитати . Мати як порядна жінка , але сталась біда така. Чи був батько в дітей , може мама не давала раду то й відпускала їх . Чужа сім'я темний ліс
12345 Показати IP 13 Березня 2024 15:32
А кінологів залучали?
Швондер Показати IP 13 Березня 2024 20:15
Дівчину дуже шкода.
Іван Показати IP 24 Березня 2024 23:34
Є новини про дівчину?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus