USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

Пожежа на 400-річній пам’ятці у Копенгагені: половину будівлі врятували

17 Квітня 2024 12:01
Половину 400-річної будівлі біржі Берсен у данській столиці Копенгагені, де сталася руйнівна пожежа, вдалося врятувати, але інтер’єр сильно пошкоджений водою.

Про це повідомляє DR, пише Європейська правда.

Речник столичного управління служби надзвичайних ситуацій Франк Трір Міккельсен розповів, що пожежникам вдалося врятувати половину приміщення і там ще залишаються фахівці, щоб моніторити ситуацію.

Водночас вціліла частина будівлі серйозно пошкоджена водою.

У половині, де був епіцентр пожежі, всередині вигоріло все – від будівлі залишився лише зовнішній каркас стін. Ці руїни ще продовжують горіти, остаточно ліквідувати вогонь вдасться ймовірно лише вранці у четвер.

Нагадаємо, полум’я спалахнуло в історичній будівлі біржі Берсен в центрі Копенгагена приблизно о пів на восьму ранку вівторка. Найбільше постраждала частина будівлі, де був розташований її спіральний шпиль – він невдовзі обвалився, викликавши у багатьох асоціації з пожежею у Соборі Паризької Богоматері 2019 року.

Звичайні люди та рятувальні служби винесли з будівлі десятки картин, але врятувати вдалося не все.

Через пожежу королівська родина вирішилапонизити урочистість заходів до дня народження королеви Маргрете ІІ, якій 16 квітня виповнюється 84 роки.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus