USD 40.65 40.95
  • USD 40.65 40.95
  • EUR 40.70 41.10
  • PLN 10.00 10.15

Працевлаштування українських біженців у Німеччині потребує 10 років інтеграції, – дослідження

27 Травня 2024 06:46
Середній рівень зайнятості серед українських біженців у Німеччині сягне 55% тільки через 10 років інтеграції. Працевлаштування гальмує висока частка матерів-одиначок та порівняно поганий стан здоров’я.

Про це йдеться в дослідженні Інституту дослідження ринку праці та професій (IAB), пише Громадське.

Зазначається, що з початку повномасштабного вторгнення росії в Україну кількість громадян України в Німеччині зросла зі 156 тисяч до 1 мільйона 240 тисяч.

Багато хто з біженців планує повернутися на батьківщину після завершення бойових дій, проте чим довше триватиме війна, тим більше людей розглядатимуть Німеччину як місце постійного проживання, прогнозує IAB.

Читати ще: У Німеччині закликали скасувати виплати для українських чоловіків призовного віку

Тому в Німеччині обмірковують, що українських біженців потрібно інтегрувати у ринок праці, але це займе не один рік. Так, згідно з дослідженням, рівень зайнятості українських біженців сягне 45% через п’ять років і 55% через десять років.

Головна відмінність між українськими біженцями та іншими у тому, що серед втікачів від війни з України переважають жінки та діти. Вони також мають вищий середній вік та гірше здоров’я, зокрема, через стрес. Проте освітній рівень українських біженців у середньому вищий, ніж інших груп, що, своєю чергою, впливає на швидше засвоєння мови.

Читати ще: У Німеччині планують змінити правила працевлаштування біженців з України

Також IAB зауважує, що працевлаштуванню заважає уповільнення німецької економіки, хоча прогнозують, що ситуація може швидко покращитися, коли економіка відновиться через зростання демографії.

Нагадаємо, міністерка внутрішніх справ Німеччини Ненсі Фезер, яка стурбована великим напливом українських біженців до її країни, запропонувала рівномірно розподіляти втікачів від війни між усіма державами Європейського Союзу.

У липні 2023 року 44% опитаних українських біженців у Німеччині планували залишитись у країні принаймні ще на кілька років або навіть назавжди.

У квітні 2024-го більшість опитаних українських біженців у низці держав, зокрема в Німеччині, відповіли, що задоволені умовами проживання в новій країні. Майже половина навіть не проти отримати нове громадянство, а 34% респондентів зізналися, що вже не цікавляться інформацією про Україну.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus