USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

Працівнику, якого звільнили через мем про Гітлера, сплатять 200 тисяч доларів компенсації

11 Серпня 2020 19:18
Співробітник нафтопереробного заводу компанії BP, який поглузував з неї та використав відомий мем з Адольфом Гітлером, отримав 200 тисяч доларів компенсації.

Скот Трейсі використав мем з фільму «Бункер», щоб спародіювати перемовини щодо зарплат у компанії і розмістив відео у групі Facebook з обмеженим доступом. Його звільнили з компанії, пише BBC Україна.

Проте після двох років судових процесів суд оголосив звільнення неправомірним і повернув йому роботу. Також компанія виплатить компенсацію, яка покриває втрачений чоловіком заробіток.

У мемі використана сцена з фільму «Бункер», де Гітлер у гніві розмовляє зі своїми генералами, а субтитри замінюють альтернативними, жартівливими.

Компанія ВР заявила, що використання мему було «дуже образливим і недоречним», відтак звільнила пана Трейсі. Співробітник НПЗ спочатку програв справу щодо несправедливого звільнення у трибуналі.

Проте він подав апеляцію і наполягав, що не мав наміру нікого ображати, а відео було гумористичним, не згадувало BP та жодної конкретної людини з компанії.

Федеральний суд постановив, що твердження про те, що мем уподібнив керівників ВР нацистам, є неправдоподібним і повернув чоловікові роботу.

Відтак йому присудили гроші, втрачені за два роки відсутності на робочому місці – 177 325 доларів заробітної плати та втрачених бонусів, за вирахуванням податків, а також 24 070 доларів пенсійних платежів.

BP вимагала скоротити виплату до 150 тисяч доларів. Компанія хотіла вирахувати гроші, оскільки відео пана Трейсі поширили серед його колег. Це, на думку BP, було негідною поведінкою, повідомляє Sydney Morning Herald.

Компанія також хотіла вирахувати ще більше грошей з неотриманої зарплати пана Трейсі, оскільки він міг знайти роботу під час судового розгляду.

Комісія з чесної роботи заявила, що немає жодних доказів, які б стверджували, що пан Трейсі не шукав роботу.

Водночас Бред Ганді, секретар Австралійського союзу робітників, заявив, що пан Трейсі пережив «непотрібну драму».

«Закопати в землю і протягти чесного працівника через майже два роки стресу та невпевненості, а все тому, що кілька снобів не зрозуміли жарт – це погана корпоративна поведінка», – сказав пан Ганді Sydney Morning Herald.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
скептик Показати IP 12 Серпня 2020 10:04
УРКАїнській феміді до американської як до неба рачки

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus