USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Православна церква спростувала міф про те, що жінка під час менструації не може ходити до храму

8 Грудня 2021 14:57
Православна церква України опублікувала допис щодо міфу про те, що жінкам не можна заходити в храм під час менструації. Там наголосили, що «жіночий організм, сотворений Господом, є прекрасним і не може стати «нечистим».

«Щомісяця на кілька днів жінка нібито стає «нечистою», і сама її присутність «оскверняє» Дім Божий. Прикро, що через ці помилкові уявлення, які поширюються людьми без богословської освіти, чимало дівчат і жінок починають рідше ходити до храму. Спершу одноразово, доки не «очистяться», а згодом і взагалі облишають церкву, адже, хоча Спаситель приймав усіх, у Його Домі жінкам під час менструації нібито не раді», – ідеться в дописі.

Також наголосили, що твердження про заборону жінці входити до храму є помилковим. У дописі пишуть, що «жіночий організм, сотворений Господом, є прекрасним і не може стати «нечистим» через природні фізіологічні процеси, які закладені в основу існування цього організму».

«У Новому Завіті читаємо, як Господь наш Ісус Христос перевершував певні старозавіті норми, наприклад, торкався мертвих, воскрешаючи їх. А жінці, яка «страждала на кровотечу» й торкнулася краю Його одягу в надії на зцілення, Він не лише не дорікнув, але похвалив за віру та підтримав її: «Дерзай, дочко! Віра твоя спасла тебе». Чому ж, якщо маючи кровотечу, вона змогла торкнутися одягу Господа й отримати зцілення, жінка під час менструації не може ввійти до церкви?» – зазначають у дописі.

Там пишуть: якщо придивитися уважніше до старозавітних приписів, які визначали, що є «чистим», а що ні, можна побачити, що всі вони тою чи тою мірою стосувалися практичної сторони й норм гігієни. Те, що було «нечистим», означало ризик хвороб, інфекцій і запалень, і саме тому підлягало ряду суворих обмежень і заборон.

«Тож чи можна жінкам під час менструації молитися в храмі, бути присутніми на служінні й торкатися святинь та ікон? Можна й потрібно! Храми Православної Церкви України завжди відкриті для наших вірянок у їхніх потребах, щоб стати місцем молитви та єднання з Господом. Пам’ятаймо, що єдиним джерелом скверни в людині може стати її серце, якщо ним опанує зло, і це жодним чином не залежить від статі людини чи дня календаря», – підсумували в дописі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Есть такая партия. Показати IP 8 Грудня 2021 15:34
Розкажіть це для МП.
для загального розви до Есть такая партия. Показати IP 8 Грудня 2021 15:57
МП і так давно це знає, є постанова синоду початку 2000 років, так що якось мимо
факт Показати IP 8 Грудня 2021 16:20
Та ПЦУ все розвіює аби лише побільше у храми ходили :)))
Ну Показати IP 8 Грудня 2021 18:25
А спростування де?
Анонім Показати IP 8 Грудня 2021 19:02
питання до знаючих людей: уявна розмова з уявним другом вже не відноситься до проявів шизофренії? і під час місячних також
А Показати IP 8 Грудня 2021 19:06
Навіщо туди ходити?!!! Поясніть мені логічно, без надприродніх сил...
Анонім до А Показати IP 8 Грудня 2021 22:07
дуже спрощене пояснення. церква працює за класичною схемою зняття дискомфорту, мовляв, "це не ти, шановний(а) накосячив, а на все воля зверху. змирися". при цьому паралельно не забуває нагадувати про причини дискомфорту, а також створює таку картину світу, в якій неможливо не отримати неврози. за зняття дискомфорту красивими обрядами береться відповідна плата. і це все відбувається в середовищі стадних особин.
Оля до А Показати IP 8 Грудня 2021 22:27
Для спокою.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus