USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Правила та особливості експлуатації автомобільних шин*

15 Грудня 2020 17:00
У будь-якому авто якість гуми впливає на безпеку та плавність ходу. Чим практичніші колеса, тим комфортніше буде почувати себе водій. Тому до вибору гуми необхідно підійти з особливою відповідальністю. Вибір типу залежить від пори року і особливостей місцевості, де використовується автомобіль.

Щоб купити шини, які прослужать не один сезон, необхідно вибрати надійного і перевіреного постачальника. Наприклад, компанія Rezina.ua пропонує дворічну гарантію на всю продукцію, включаючи диски. Магазин є офіційним імпортером і дилером виробників Michelin, Goodyear, Tigar, Fulda, BF Goodrich, Dunlop. Вся продукція поставляється зі складу, а в Києві працює 12 точок видачі.

Особливості вибору зимової гуми



Якщо шини купуються для зимової експлуатації, то першою чергою необхідно враховувати особливості клімату в певній місцевості. Якщо на дорогах вашого міста часто буває ожеледь, краще вибирати шиповану гуму. Шипи дозволяють забезпечити якісне зчеплення машини з дорожнім покриттям.

Правила використання



При експлуатації завжди потрібно контролювати залишок протектора. Якщо він швидко зношується, то використання шин стає менш безпечним. Для зимових покришок висота протектора повинна бути не менше 6,35 мм.

Що стосується старої гуми, то від її покупки краще утриматися. Навіть якщо шини мають гарний вигляд візуально, не факт, що всередині немає прихованих і серйозних ушкоджень. При заміні шин завжди потрібно виконувати балансування коліс, щоб забезпечити рівномірний розподіл ваги по колу. Якщо баланс порушується, з’являються вертикальні коливання, а при русі на високій швидкості автомобіль може розгойдуватися.
Крім того, при експлуатації рекомендується виключити або звести до мінімуму пробуксовку. Якщо автомобіль застряг в снігу або піску, тривале буксування призведе до перегріву і швидшого зносу коліс.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus