USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Правила виплати субсидій в Україні змінилися. Які нововведення запроваджено

24 Січня 2023 10:53
Усі субсидії та пільги на оплату комунальних послуг в Україні з 1 січня 2023 року почали виплачувати лише в готівковій грошовій формі. Це означає, що тепер кожен субсидіант зобов’язаний самостійно сплачувати повні рахунки за комуналку.

Про нові правила розповіла заступниця голови ГУ Пенсійного фонду в Житомирській області Світлана Антонюк, передає Obozrevatel.

Про скасування або скорочення виплат при цьому не йдеться – змінилася тільки форма надання допомоги.

Так, раніше пільгову плату за комунальні послуги в деяких випадках розподіляли відділення Ощадбанку та «Укрпошти». Це називалося безготівковою формою надання пільг. Тобто субсидіанти та пільговики оплачували платіжки з уже урізаними сумами.

Наразі безготівкові пільги повністю скасували. Допомога від держави почала надходити пільговикам у грошовій формі на банківські рахунки.

«Якщо людина відкрила рахунок у банку, то ці гроші (субсидія, пільга, – ред.) будуть нараховуватися туди. І це будуть гроші людини. Якщо людина не відкрила рахунок у банку або не подала інформацію про те, куди потрібно перераховувати ці виплати, гроші надходитимуть до Ощадбанку. Потрібно буде підійти туди й отримати ці гроші... Людина повинна сама зняти гроші і сама оплатити користування житлово-комунальними послугами безпосередньо комунальним підприємствам та організаціям», – пояснила Антонюк.

Пенсіонери зможуть і надалі отримувати субсидію у відділеннях «Укрпошти» – допомогу видаватимуть одночасно з виплатою пенсії. А людям старшого віку, яким пенсії приносять додому, разом з пенсією приноситимуть і «гроші на комуналку».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Сарк Показати IP 24 Січня 2023 11:14
Нових вам рехворм ріденькі ....

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus