USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Пречистенська та Олексія Брися: пропонують нові назви вулиць у центрі Луцька

7 Жовтня 2019 19:06
Повернути історичну назву Пречистенська вулиці Гаврилюка та назвати на честь Олексія Брися провулок, що наразі є частиною вулиці Винниченка, пропонують члени комісії з впорядкування назв вулиць Луцька.

Про це йшлося під час засідання комісії 7 жовтня.

Голова комісії Микола Федік нагадав, що під час одного з попередніх засідань розглядали питання щодо перейменування вулиці Гаврилюка на вулицю Пречистенську. Робоча група мала переглянути інформацію щодо історичної назви тієї території.

Член комісії Петро Троневич повідомив, що робоча група розглянула та рекомендувала підтримати зміну назви.

Оскільки йдеться про повернення історичної назви, то перейменування не потребує громадського обговорення. Отже, питання повернення вулиці Гаврилюка історичної назви Пречистенська виноситимуть на розгляд депутатів під час сесії міськради.

Окрім того, частину вулиці Винниченка (будинки № 27, 29, 31, 33 та 35) торік пропонували перейменувати на честь курінного УПА Олексія Брися. Тоді члени комісії рекомендували підтримати цю пропозицію.

Вказані будинки, як зауважила заступник начальника управління містобудування та архітектури міськради Софія Гула, потрібно виділити в окремий провулок. На сесію міськради, таким чином, могли би винести питання про найменування цього провулку на честь Олексія Брися.

Член комісії Павло Данильчук пропонував розглянути ім’я Олексія Брися лише як один із варіантів для найменування провулку (курінний УПА не проживав у Луцьку), але водночас з’ясувати, як ця територія називалася раніше.

Зрештою, вирішили рекомендувати провести громадське обговорення щодо найменування провулку між будинками № 27, 29, 31, 33 та 35 на вулиці Винниченка на провулок Олексія Брися.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Не к.лучанин Показати IP 7 Жовтня 2019 19:40
Пропоную кожну вулицю в Луцьку розділити на відрізки і тоді може й вистачить іх на нові назви(((- а взагалі ,то депутатам пороблено і задавнено.
Кіношка Показати IP 8 Жовтня 2019 13:45
Замість Брися - Бориса Ревенка.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus