USD 38.80 39.15
  • USD 38.80 39.15
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.98

Прем’єр-міністр Франції подав у відставку

3 Липня 2020 12:45
Прем’єр-міністр Франції Едуар Філіп подав у відставку.

Про це повідомляє France 24 із посиланням на заяву Єлисейського палацу, передає Громадське.

«Пан Едуар Філіп сьогодні (3 липня — ред.) подав заяву про відставку уряду президенту Франції, який її прийняв. Він забезпечить разом із членами уряду вирішення поточних справ до призначення нового уряду», — йдеться в короткому повідомленні офісу президента Франції Еммануеля Макрона.

Як зазначає AP, відставка французького прем'єра настала після програшу партії Макрона «Вперед, Республіко!» на місцевих виборах у Франції, що відбулися минулої неділі, 28 червня.

Водночас сам Філіп, як зауважує Euronews, на цих виборах був обраний мером міста Гавр. Можливо, саме цим і пояснюється рішення про його відставку.

Крім того, перезавантаження уряду Макрон планував давно: так він намагається дещо підняти свої рейтинги й підтримку своєї партії, які за понад два роки його президентства суттєво просіли і ще більше втратили через коронавірусну кризу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus