USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Франції призначили нового прем’єра

15 Травня 2017 17:52
Новий президент Франції, центрист Еммануель Макрон у понеділок, 15 травня, призначив консерватора з партії "Республіканці" Едуара Філіппа прем'єр-міністром.

Цей крок став безпрецедентним для П'ятої республіки, де глави держави ставили на чолі урядів своїх політичних соратників, передає Deutsche Welle з посиланням на інформагенцію Reuters.

Макрон очолює рух "Вперед!", нещодавно перейменований на "Республіка в русі". Філіпп змінить на чолі уряду країни соціаліста Бернара Казньова.

46-річний Філіпп - депутат Національних зборів, мер портового міста Гавр у Нормандії, зазначає агентство новин AP. Випускник школи в німецькому Бонні та паризького Інституту політичних досліджень Science Po, він належить до поміркованого крила правоцентристських "Республіканців". Його призначення має врівноважити лівоцентристів у команді Макрона, який обіцяв покласти край традиційному поділу політичних сил на лівих та правих.

Нагадаємо, що церемонія інавгурації Еммануеля Макрона на посаді президента Франції відбулася напередодні в Єлисейському палаці у столиці Франції Парижі. Макрон впевнено переміг свою суперницю, праворадикальну кандидатку Марін Ле Пен у другому турі президентських виборів, що відбулися 7 травня.

ЧИТАТИ ЩЕ: ЧИ З'ЯВИТЬСЯ УКРАЇНСЬКИЙ МАКРОН? ДУМКА

39-річний політик став наймолодшим президентом за всю історію країни.



Нова домівка Еммануеля та Бріжіт Макронів
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus