USD 38.80 39.10
  • USD 38.80 39.10
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.97

Престольне свято та освячення зілля: у Луцьку відзначили свято Трійці

16 Червня 2019 15:15
Скільки людей – стільки стежок до Бога, варто лише відкрити серце: величне свято П’ятидесятниці відзначили сотні вірян у центрі Луцька.

Престольне свято у Свято-Троїцькому кафедральному соборі Луцька відзначили 16 червня.

Під час богослужіння представники духовенства зазначали, що ми приймаємо слово Отця, його Боже слово, його закон, приймаємо повчання Спасителя нашого Ісуса Христа, його смерть та воскресіння та приймаємо Духа Святого під час святого хрещення. Промисел Божий, промисел Святої Трійці діяв, діє та діятиме. Смиренні православні християни, приймаючи велику безкінечну любов пресвятої Трійці повинні робити усе, щоб не уподібнитися апостолові Фомі, щоб велика віра та любов до Бога переважала над сумнівами.

Вірянам зичили, аби воля Божа та його любов та сила та животворча сила Духа Святого подавала милість та радість у Бозі.

Митрополит Луцький та Волинський Михаїл привітав волинян із величним днем Святої П’ятидесятниці, святом, що має багато назв, але найголовнішим для християн є саме усвідомлення існування Святої Трійці. Господь нам відкриває, що він триєдиний – Отець, Син та Святий Дух. Син постійно від Отця народжується, а Дух постійно від Отця походить.
Владика відзначив, що Бог – це любов і якщо людина живе в любові до Бога та до ближнього, все решта їй непотрібне.

Він закликав прихожан знати собі ціну, адже людина – єдиносущна з Богом за благодаттю, тому перш за все треба любити Бога, потім себе та ближнього.

Якщо людина не дає любові розвиватися, вона перетворюється на звичку ходити до церкви, ставити свічки, сповідатися, а повинна існувати не звичка, а потреба – потреба до сповіді, потреба поєднатися з Христом.

Вітаючи волинян зі святом, він бажав їм «обійняти Христа» та аби Святий Дух увійшов у них, як в апостолів.
«Розкривайте серце ваше, бажайте сьогодні обійняти Христа, хай Дух Святий сьогодні спочине на усіх вас», - завершив проповідь владика.

Прихожанам повідомили, що завтра, 17 червня, у День Святого Духа о 9.00 відбудеться літургія, під час якої святкову радість з волинянами розділить митрополит Анейський Макарій, член Священного синоду Вселенського Патріархату, який і очолить богослужіння.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Коля Показати IP 16 Червня 2019 20:55
Освячення зілля. Фу. Гидота. Язичники
Джек Показати IP 16 Червня 2019 23:30
ЯЗИЧНИКИ,ПРИ ЧОМУ ТУТ ЗІЛЛЯ І ЛЕПЕХА ДО ДУХА СВЯТОГО?
віктор Показати IP 17 Червня 2019 07:35
З Свято Отця Миколая.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus