USD 40.75 41.05
  • USD 40.75 41.05
  • EUR 40.80 41.10
  • PLN 10.00 10.20

Президент назвав втрати під час прориву Харківщини

25 Травня 2024 16:45
Втрати російської армії під час спроби прориву північного кордону Харківської області становили вісім російських військових на одного українського.

Про це заявив Президент України Володимир Зеленський в інтерв’ю центральноазіатським ЗМІ.

«Їхній прорив у напрямку Харкова, який стався трохи більше ніж два тижні тому, завершився військовими жертвами 1 до 8. Один українець на вісім росіян», – розповів Зеленський.

На думку Президента України, лідер Росії Володимир Путін не цінує людського життя.

«Путіну абсолютно начхати на розуміння людського життя. Мало того, йому начхати на те, хто якою мовою говорить. Йому начхати і на своїх людей, і на цивільних, і на військових», – сказав Зеленський.

Читати ще: ДБР почало розслідування через прорив росіян на Харківщині. У справі фігурують командири 125-ї бригади

За словами Президента, за тиждень на фронті гине 2-3 тисячі російських військових.

«Десь там дається ця статистика, чи йому цікаві (втрати людей) чи ні? До цього тижня було близько 2-3 тис. жертв – я постійно отримую аналітику про вбивство російських військових. 2-3 тис. сімей втратили своїх дітей. Та йому абсолютно наплювати. Путін у цей час у лазні перебуває, чи де він там – у СПА, як показували не один раз. Він тим часом займається зовсім іншим. Але ручки він свої маленькі не відмиє, звичайно, від цього кровопролиття», – переконаний глава Української держави.

Водночас він заявив, що домовлятися з РФ про припинення вогню заради зниження українських втрат безглуздо, оскільки Москва порушує подібні домовленості, що вже з 2014 по 2022 рік на Донбасі.

«Який вигляд матиме припинення вогню сьогодні. Ось вони зараз зайшли в Харківську область, до 10 км пройшли, ось вони встали. Якщо у нас зараз припинення вогню, значить важка техніка, яка не підійшла – вони не змогли підійти через нашу артилерію – їхня важка техніка буде під’їжджати. Хто бере відповідальність, що росіяни не підведуть техніку? Як ти їх зупиниш фізично? Вони за добу дійдуть. А ти добу будеш закликати до порядку, до домовленостей, які були. Тому це для нас дуже небезпечно», – сказав Президент.

Читати ще: ЗСУ взяли під контроль прикордоння Харківщини, – Зеленський

Зауважимо, загальні бойові втрати російських військ в Україні з 24 лютого 2022 року по 25 травня 2024 року становлять близько 500 тисяч 080 осіб, зокрема за останню добу – ще 1140 осіб.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Траволта Показати IP 25 Травня 2024 16:57
Потерь нет. На когось мені це схоже)))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus