USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

«Президент повинен терміново розігнати уряд», – Ігор Палиця про зупинку чергового атомного енергоблоку

15 Травня 2020 10:45
Потужність українських атомних електростанцій, які виробляють дешеву електроенергію, впала до історичного мінімуму. Натомість вугільні електростанції, більшість яких належать олігарху Рінату Ахметову, продають українцям електроенергію у 4-5 разів дорожче, ніж в Європу. При цьому з кожної платіжки олігарх отримує в свою кишеню понад 60%.

Народний депутат Андрій Герус на своїй сторінці у фейсбуці зазначив, що 14 травня був зупинений ще один атомний блок: на аварійний ремонт о 17:51 відключено третій блок Південно-української АЕС.

Загальна працююча потужність атомних блоків впала до 6780 МВт, що складає менше 49% від загальної встановленої потужності атомних електростанцій. Це новий історичний мінімум, такого ще ніколи не було в історії України.

«Ще місяць тому атомні блоки несли потужність 9 150 МВт, тобто на 35% більше, хоча погода не особливо відрізнялася від сьогоднішньої. На зупинку атомних блоків вже відреагував і ринок – в останні дні ціна електроенергії виросла на 15%. Це логічно, чим більше обмеження конкуренції, тим вища ціна.

У той же час бачимо додаткове навантаження на вугільні електростанції (ТЕС), деякі з яких працюють на 3-5 блоках.

Читайте також: Уряд Шмигаля на службі у Ахметова: як олігарх грабує українців та знищує промисловість

Невже це така реакція на звернення депутатів не зупиняти атомні блоки, які є у державній власності та продають електроенергію по найнижчих цінах?» – зазначає Герус.

Реагуючи на цей допис нардеп від Луцька Ігор Палиця заявив, що через недолугі дії уряду створена пряма загроза національній економіці та безпеці держави.

«Президент повинен терміново розігнати цей уряд. Це вже далеко не жарти і не стадіон! Мова іде про безпеку Держави і загрозу Національній економіці!» – зазначив у фейсбуці Ігор Палиця.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus