USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Президентом України стане антикризовий менеджер. Думка

15 Травня 2018 11:04
Українці з кожним днем ​​наближаються до президентських виборів і з кожною секундою інтрига зростає: хто ж стане шостим Президентом України?

Про це розмірковує політологиня Наталя Білоус на сторінках Капітал.

Як показують спостереження: громадян цікавить не так публічна особа, а наскільки ця персона буде незалежною від настрою американської чи російської «верхівки», як це відбувається уже 26 років.

Як і раніше для українців актуальні питання війни, економічної стабільності і громадянської безпеки. Якщо на попередніх президентських виборах акцент робився на те, що проголосуємо в 1 тур - отримаємо мир в країні за кілька днів, то зараз народ на такі маніпуляції не ведеться. На даному етапі суспільство вимагає звіту за конкретні справи, а не порожні слова. Не виключено, що популістські гасла про райське життя будуть присутні, як завжди це буває, але не матимуть масової підтримки.

У соціумі виникає запит на пошук антикризового менеджера, який зуміє об'єднати Україну і не буде сприяти розколу за принципом мови, релігії і інших спірних моментів. Народ втомився від війни, якій немає ні кінця, не краю.

Незважаючи на те, що війна кожен день забирає наших кращих співгромадян, відкрито ведуться торгові відносини з агресором, навіть на рівні керівництва державою. Відповідно в українців немає віри в те, що при цій владі і при нинішньому політичному становищі в країні настане мир. Звідси і виникає необхідність в обранні Президентом України людини, яка зуміє в цьому хаосі швидко навести порядок, не боячись масової критики однодумців і опонентів. Інакше, якщо в 2019 році не буде обраний антикризовий менеджер, то країна ще більше загрузне в економічній і політичній кризі, аж до оголошення технічного дефолту.


"Одного разу за допомогою Фейсбуку я проводила опитування користувачів зі всієї України, було опитано - 300 користувачів. Так ось, яка спостерігається тенденція:

1. 60% респондентів хочуть в українській політиці бачити абсолютно нові обличчя, особливо серед кандидатів в Президенти, які раніше не були замішані в корупційних скандалах і не є родичами нинішніх політиків.

2. 20% респондентів готові самі балотуватися в Президенти України, аби змінити систему і довести суспільству, що громадяни самі будують свою державу.

3. 15% респондентів стверджують, що інститут президентства необхідно ліквідувати, оскільки цей державний орган не виправдав свої надії, а замість нього повинна бути парламентська республіка.

4. 5% опитаних вважають, що народ - НЕ джерело влади і не в силах змінити кланову систему.

Безумовно, серед громадян є певна частина людей, які повністю не довіряють державним органам влади, вважають, що Майдани нічому доброму соціум не навчили і що взагалі немає ніяких законних методів боротьби з нелегітимною владою. Це абсолютно не так. Іноді простіше визнати існуючі реалії, аби нічого не змінювати, адже тільки лінь і не віра в себе і свої сили може зупинити народ до перемоги. А перемога - це краще життя для наших дітей в Україні, а не заробітках в сусідів. Запам'ятайте на завжди, що політики - невічні, це лише тимчасовий сервіс, який підконтрольний роботодавцю - народу. Сподіваюся, що на президентських виборах в 2019 році українці будуть керуватися своїми мізками, а не пакетом гречки від «старого» популіста", - пише політологиня.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Громадянин України Показати IP 15 Травня 2018 11:20
Було опитано 300 користувачів ! Із них вже 60 хоче бути президентом. А якби опитали один мільйон користувачів - то шо президентом захотіли би стати 200000 чоловік ! А якби ше більше ? Та нашо нам стільки президентів ! Хто ж тоді робити буде ? Виявляється є кому керувати країною ! Тільки де ж та країна ?!
К.лучанин до Громадянин України Показати IP 15 Травня 2018 12:37
Шановний, будь розсудливим та не пиши дурниць! Соціологічні дослідження мають певну методику і розрахунки , а не ті які робить оця пані "політологиня". Тут немаєрямої пропорції , в залежності від кількості опитуваних , які ти робиш ! До речі,у нас в УКРАЇНІ куди не плюнь попадеш на " політолога" і "політологиню".Ними хоч греблю гати і кожен щось фантазує та гадає на кавовій гущі та кидає в маси свої судження. Ну лохоторон спрвжнісінький. Кожен українець повинен відповідально відноситись н виборах і не голосувати за ПОПУЛІСТІВ та БРЕХУНІВ. Для того ,щоб "персона була незалежною від настрою американської чи російської «верхівки», як це відбувається уже 26 років."- УКРАЇНІ треба повіддавати міліардні борги МВФ які понабирали уряди та ПРЕЗИДЕНТИ, а це буде не скоро.
Те відчуття до К.лучанин Показати IP 16 Травня 2018 13:25
Як можна вірити в казки? Ти знаєш скільки коштує участь у виборах і затрати на всю піар-рекламну кампанію??? Тоді питання - де взяти гроші молодому амбітному і розумному на участь у виборах як кандидату? Друге питання - ти віриш що людину, яка виступить відкрито не приберуть ручні армії наших олігархо-бандюків? Нічого тут не зміниться допоки внуки нинішніх чиновників, олігархів не зникнуть з України. Але чи буде тоді ще Україна?
Те відчуття Показати IP 15 Травня 2018 11:44
Коли 5 % реально шарять.
Анонім до Те відчуття Показати IP 15 Травня 2018 15:59
борг можна віддати за декілька днів, а би було бажання взяти гроші там, куди перекочували усі кредити( а всі знають куди). Питання в тому чи бажають українці і надалі не жити, а виживати ради збагачення олігархічних груп? Сумніваюся, що українці поведуться на нове лице, дбайливо підсунуте олігархами.
К.лучанин до Анонім Показати IP 15 Травня 2018 16:53
Цікавий ти АНОНІМе! Бажання тут не при чому. Хто добровільно із олігархів УКРАЇНИ гроші віддасть? Може ПОРОШЕНКО і йому подібні ? ХА-А-ХА ! Для них це -протиприродньо. Вони мають вілли за кордоном і є куди втікати. А по-друге щоб "взяти" гроші у них потрібні розслідування НАБУ і судові рішення ! По іншому тут бути не може. А що українцям робити? ТА ПРОСТО НЕ ВЕСТИСЯ НА ПОПУЛІСТСЬКІ ОБІЦЯНКИ політиків , типу того як робив ПОРОШЕНКО у 2014р:закінчу війну за 2 тижні, безвіз з 01.01.2015р, нові робочі місця, закрию свій бізнес , покінчу з олігархатом в УКРАЇНІ і буде ЖИТТЯ ПО НОВОМУ. Результат : мадам ГОНТАРЄВА із РОШЕНОМ опустили гривню в 3-4 рази по відношенню до долара і нанесли великі збитки.
оса Показати IP 15 Травня 2018 12:12
як показує досвід, кожний наступний - гірший від попереднього(((

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus