USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Про базовий гардероб, футболку для Зеленського і допомогу військовим: луцька стилістка Катерина Ковальчук

9 Червня 2022 08:04
Про те, що її футболку одягнув президент Володимир Зеленський, луцька стилістка й авторка бренда одягу Катерина Ковальчук дізналася від друзів, які почали надсилати відео у інстаграм. Каже, що це був подарунок, який вдалося передати через одного із замовників. Та вона до останнього не знала, чи надійде презент адресату.

Звернення до українців на 100-й день спротиву російській навалі Володимир Зеленський записав у чорній футболці з тризубом. З’ясувалося, що це одяг бренда, засновницею якого є лучанка Катерина Ковальчук.

Дівчина займається пошиттям з 2015 року. Спочатку шила білизну, а потім почали з’являтися клієнти, які захотіли й собі такі вироби. Згодом перейшла на пошиття хатнього одягу, а нині – вуличних речей. Вона – самоучка, перший рік шила все вручну. Нині ж має власну торгову марку, шиє одяг ціла команда, а віднедавна з'явився новий проект – домашній текстиль. Каже, що сама переважно носить речі власного бренда.

«Я звикла ходити в своєму, бо перші моделі одягу шиємо для мене і я показую це на собі. А люди, які близькі за духом, бачать і хочуть собі», – розповідає вона.
Катерина має також освіту стиліста і часто консультує клієнтів. Вона зауважує: часта помилка багатьох людей у тому, що вони мають в гардеробі надто багато одягу, який між собою не поєднується. Натомість варто мати базовий гардероб, хай з невеликої кількості речей, проте які можна комбінувати в різних варіаціях.

«Базові речі – це те, що мусить мати кожна людина. Коли гардероб перенасичений, люди розгублюються, не бачать, що вдягати. Можна створити настільки класну капсулу і мати крутий вигляд, а не вбрати на себе цілий карнавал. Можна вдягнутися дуже просто і мати вигляд на мільйон», – розповідає вона.

Саме відсутність таких базових футболок у гардеробах клієнтів спонукала Катерину почати їх шити. А навесні в колекції з’явилися футболки з тризубом.

«Була ідея створити таку футболку, яка підійшла б і чоловікам. Бо для жінок в нас уже були футболки з голубом миру та синьо-жовтим сердечком. Тому вирішила, що тризуб буде доречний. Я люблю мінімалізм, мені не хотілося використовувати нецензурні фрази, тому з’явився саме цей варіант. Неспроста тризуб розташований по центру і близько біля горловини: навесні ще було прохолодно, і якщо одягти поверх піджак чи кофту, цей тризуб буде видно», – розповідає вона.
Вони є в трьох кольорах. Один з них – хакі. І перші футболки з тканини цього кольору відшили для військових. До слова, частину від прибутку з продажу футболок з цієї серії перераховують до Фонду «Повернись живим».

«Ще раніше я вирішила, що треба замовити тканину кольору хакі. Міркувала, що президент такий одяг носить і, може, люди теж захочуть. Я тоді подумала: от було б класно, щоб він її вдягнув. Перші футболки з тканини такого кольору ми пошили на ЗСУ. Я хотіла не тільки перераховувати певний відсоток, а й зробити ще щось більше для цих людей. Для військових футболки були трохи тонші, щоб їм було легше, адже вони вдягають на себе ще багато всього. Вирішили, що в них теж мають бути футболки з гербом. Також паралельно ми почали шити для клієнтів з тканини кольору хакі з дещо цупкішої тканини. І багато хто написав, що така футболка має бути в Зеленського, бо він якраз такі речі носить», – розповідає вона зі сміхом.

Зрештою війна і невідомість, що нас чекає завтра, спонукали дівчину до вчинків, на які вона раніше не наважувалась.

«Війна показала: ніхто не знає, що на нас чекає завтра. І я почала робити те, чого ніколи не робила і боялась. Я стала писати багатьом відомим, публічним людям про те, що в мене є власний бренд одягу і мені було б приємно, якби я змогла подарувати їм таку футболку. За вечір написала багатьом, і одна людина відгукнулася на перших хвилинах. Ця людина не захотіла брати футболку як подарунок, а зробила ціле замовлення. Коли я відправляла його, то поклала ще дві футболки: чорну і хакі. Вже як відправила, написала клієнтові, що, скориставшись нагодою, прошу за можливості передати президентові. Мені відписали: «Ок, дякую». І все. А на 100-й день повномасштабної війни Володимир Зеленський одягнув нашу футболку. Я дуже здивувалась, коли мені написали друзі, до кінця не вірила. Заплакала. А днями він у другій футболці давав інтерв’ю Financial Times. Шкода, що такою ціною одяг мого бренда опинився на президентові», – згадує вона.
До слова, були й ті, хто переконував, що це був одяг їхнього авторства, оскільки в них є подібні речі. Натомість Катя каже, що неозброєним оком видно, чий це одяг, але не хоче вдаватися в публічні дискусії. І ще, зізнається, їй хотілося б, аби одну з її футболок, як вишиванку і флісову кофту президента, виставили на аукціон.

До слова, вона зауважує: розвиток бренда – це не її особиста заслуга, а здобуток всієї команди, яка допомагає розвивати цю справу. Загалом Катерина – дуже творча особистість і радіє, що має можливість так себе реалізувати.

«Я люблю, коли люди не ходять одягнуті однаково. В нас є сукні тільки в двох-трьох екземплярах. Є в нас базові речі, але є й ексклюзивні. Сьогодні, я помічаю, люди не заморочуються і не дуже хочуть наряджатися. Я сама з 24 лютого проходила в одному спортивному костюмі. Лише зараз, улітку, захотілося яскравих кольорів. Але навіть коли ти в яскравому одязі, це не означає, що у душі – хороший настрій. У мене багато знайомих, які зараз на передовій, і я все одно цим переймаюся», – розповідає вона.

Паралельно, аби відволікатися, дівчина поринула в новий проект: почала шити кухонний текстиль. Але ось щодо планів, то, каже, нині все одно є непевність: «Ти не знаєш, що буде завтра. Ракета може прилетіти будь-коли».

Юлія МАЛЄЄВА
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Володя Показати IP 9 Червня 2022 08:30
Взагалі, важлива тема у військовий час, реально важлива
Андрій до Володя Показати IP 10 Червня 2022 17:42
А яка важлива?
Радувець Ларіса Показати IP 9 Червня 2022 08:45
Ну що тут скажеш, сміх та й годі!
Петро Показати IP 14 Червня 2022 23:49
А де купити можна?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus