USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Пробаційний нагляд: в Україні придумали новий вид покарання злочинців

20 Квітня 2020 20:35
В рамках другого етапу тюремної реформи в Україні введуть новий вид покарання – пробаційний нагляд.

Це, зокрема, передбачили в законопроєкті щодо внесення змін у роботу пенітенціарної системи, який розробив Мін’юст, повідомив на своїй сторінці у Facebook міністр юстиції Денис Малюська, пише Обозреватель.

"Пробаційний нагляд – це коли людина замість того, щоб потрапити у в’язницю, потрапляє під контроль органу пробації. Вона несе певні зобов’язання – наприклад, влаштуватися на роботу, пройти лікування, навчання. Іноді за її переміщеннями стежитиме електронний моніторинг", – зазначив він.

За словами Малюськи, такий метод має високу ефективність. Адже люди, які проходять пробацію вже зараз, практично не здійснюють нових злочинів. Міністр зауважив, що 98% таких засуджених абсолютно нормально ресоціалізуються.

Крім цього, в Україні планують розширити застосування громадських робіт як покарання.

"Скоїв злочин – відпрацюй. Звісно, йдеться не про тяжкі злочини. А про дрібні, коли відправляти людину в місця позбавлення волі немає ніякого сенсу. Громадські роботи застосовуватимуться як основний, так і додатковий вид покарання, наприклад, разом із пробаційним наглядом", – пояснив Малюська.

Водночас обмеження волі, підкреслив він, планують замінити на вже згаданий пробаційний нагляд.

"Обмеження волі – це коли людина ночує у виправному центрі, а протягом дня може виходити за його межі. Навіщо таке покарання існує і яка його мета, зараз вже не дуже зрозуміло. Тому хочемо його замінити", – додав міністр.

Він зауважив, що передбачені законом зміни стосуватимуться і методу підбору покарання у кожному конкретному випадку. Зокрема, в Мін’юсті хочуть максимально індивідуалізувати покарання та сфокусуватися на оцінці ризиків і потреб кожного засудженого. Міністр пояснив, що це слугуватиме базою для визначення подальшої долі засуджених.

"Наприклад, зараз умовно-достроково звільняються приблизно 30% усіх засуджених. До того ж таке звільнення відбувається на досить розмитих підставах. Ми хочемо, щоб це здійснювалося на підставі науково обґрунтованого статистичного методу, ризику повторного вчинення злочину такими засудженими", – підкреслив Малюська.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Баба Ганя Показати IP 20 Квітня 2020 20:46
Він що ідіот на всю голову?
савченко до Баба Ганя Показати IP 21 Квітня 2020 08:37
Там все такие! я вот тоже придумала умный закон
Дід Гандрушка Показати IP 21 Квітня 2020 06:38
І талони на підсилене харчування.
начальник тераріуму Показати IP 21 Квітня 2020 07:08
давно пора довіряти адже злочинці тоже люди просто з ними необхідно розмовляти бо тюрма ще ніколи нікого не виправила є звичайно винятки але це зо відсотків від загальної кількості . загалом супільству така кількість утримуваних в неволі це тягар вигідно тількитим хто проводить тендера на закупівлю продуктів. начальнику кожної установи та ще приблизно150-200приближеним на державу.
Народна прокуратура Показати IP 21 Квітня 2020 10:32
Виходить, в Україні влаштуватись на роботу, пролікуватись і вступити на навчання - це вже покарання? Напевне, з власного життєвого досвіду цей "міністр" черпає натхнення. При цьому, сам проект вже недолугий, бо не відповідатиме Конституції, адже у нас, відповідно до неї, примусова праця заборонена.
ага Показати IP 21 Квітня 2020 11:16
Видно нема бажаючих викупити тюрми ,які цей молюска хотів продати,то тепер буде ще більша лафа суддям - за мзду можна буде відправляти злочинців в санаторій!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus