USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Кладовища, зоопарк та поліція: де і як у Луцьку відбуватимуть громадські роботи засуджені та порушники

25 Лютого 2021 17:37
У Луцькій міській раді затвердили перелік об’єктів Луцької міської територіальної громади для відбування громадських робіт засудженими та порушниками, а також види цих робіт на 2021 рік.

Про це йдеться у проєкті рішення, який ухвалили депутати під час пленарного засідання чергової 7 сесії Луцької міської ради, що відбулося 24 лютого.

Так, у переліку підприємств і комунальних закладів, які взяли до себе на громадські роботи засуджених та порушників, – ЖКП № 2 та 3, Луцька кооперативна житлово-експлуатаційна контора № 8 житлово-будівельних кооперативів, КП «Парки та сквери м. Луцька», Луцький спеціалізований комбінат комунально-побутового обслуговування, Луцьке районне управління поліції Головного управління Національної поліції у Волинській області, Луцьке відділення № 3 Луцького районного управління поліції ГУНП у Волинській області, КП «Луцький зоопарк», Луцький міськрайонний суд Волинської області, Державний історико-культурний заповідник у Луцьку, КП «Ласка», військова частина А2466 та КЗВО «Волинський медичний інститут».

Серед видів громадських робіт, якими займатимуться засуджені, – прибирання, благоустрій та озеленення території, кладовищ, зон відпочинку і туризму, подорожніх смуг, пам’яток архітектури, історії та культури; роботи з відновлення та догляду за пам’ятниками архітектури, історії та культури; благоустрій території міста з метою ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій; впорядкування меморіалів, пам’ятників, братських могил та інших місць поховання захисників Вітчизни і утримання в належному стані цвинтарів; благоустрій території після закінчення будівництва, прибирання будівельного сміття; виконання найпростіших робіт з ремонту або реконструкції на об’єктах соціальної сфери; роботи з благоустрою та впорядкування територій зі збереження властивостей природно-територіальних комплексів для оптимального використання природного потенціалу земель та вирубка чагарників вздовж доріг.

Нагадаємо, раніше Інформаційне агенство Волинські Новини повідомляло про те, що 20 квітня 2020 року в рамках другого етапу тюремної реформи в Україні введуть новий вид покарання – пробаційний нагляд. Це, зокрема, передбачили в законопроєкті щодо внесення змін у роботу пенітенціарної системи, який розробив Мін’юст. «Пробаційний нагляд – це коли людина замість того, щоб потрапити у в’язницю, потрапляє під контроль органу пробації. Вона несе певні зобов’язання. Наприклад, влаштуватися на роботу, пройти лікування, навчання. Іноді за її переміщеннями стежитиме електронний моніторинг», – зазначив міністр юстиції Денис Малюська.

Вікторія СЕМЕНЮК
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
123 Показати IP 25 Лютого 2021 18:01
А я ще продовжив би цей список підприємствами де порушники, п'яниці, хулігани, які засудженні до відбування свого терміну працею, повинні працювати, це: КП "Луцькводоканал" - асенізаторами з очищення каналізацій по місту Луцьку; ЛСКАП "Луцькспецкомунтранс" робітники, що займаються вивозом сміття по м. Луцьку; Луцький центральний парк культури та відпочинку ім. Л.Українки - прибирання території, вивоз гілок, кущив, очищення каналів від сміття, мулу, очерету, цвітіння та запаху.
буба до 123 Показати IP 25 Лютого 2021 20:20
Не варто зарікатися - можна і самому опинитися в тій когорті.
Хрен собачий Показати IP 25 Лютого 2021 19:33
Ну..,граждане тунеядцы, дебоширы и алкоголики, кто хочет сегодня поработать???..Есть наряд на луцкий спиртзавод, желающие найдутся?. :)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus