USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.86

Продадуть унікальний палац. ФОТО

16 Січня 2012 18:19
Верховна Рада проголосувала за виключення зі списку заборонених до приватизації об'єктів Юсупівського палацу в Криму.

Про це повідомляє Газета.UA.

В останній день сесії більшість підтримала урядову програму приватизації державної власності.
«Перед фінальним голосуванням депутат Бондар, який представляє закон, запропонував підтримати нову правку, якої і в помині не було в першому читанні», - стверджує народний депутат Сергій Терьохін.

При цьому він нагадав, що це заборонено статтею 116 закону про Регламент.

Минулого року Василь Джарти та Асоціація музеїв і заповідників хотіли зробити з палацу музей, проте Віктор Янукович через Олексія Панька заборонив це. Панько, аргументуючи відмову відомства створити в Юсупівському палаці музей, повідомив у листі, що комплекс, як і інші державні дачі та резиденції, використовується «для створення належних умов роботи та відпочинку вищих посадових осіб держави Україна, глав іноземних держав та іноземних делегацій, а також організації відпочинку працівників Адміністрації Президента України, апарату ВР України, Кабінету Міністрів України, інших державних органів і окремих посадових осіб».

При цьому ні Президента, ні Прем'єра, ні спікера ВР України в Юсупівському палаці ніколи не бачили.


Юсупівський палац був побудований восени 1910 року за проектом видатного архітектора Миколи Краснова. Корєїзськой маєток належав князю Феліксу Юсупову, графу Сумарокова-Ельстон, генерал-губернатору Москви. Спадкоємцем маєтку став Фелікс Юсупов-молодший, чиє ім'я увійшло в історію у зв'язку з участю у вбивстві Григорія Распутіна в грудні 1916 року.



Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
вві Показати IP 16 Січня 2012 19:51
виганяли із Зимового, вигонять із Юсупівського
Вікінг Показати IP 16 Січня 2012 23:36
Тісно у Києві та в прилеглих районах, пора розширюватися.
зе бест Показати IP 17 Січня 2012 08:33
В кожному віці різні "іграшки". Залежне від статків....

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus