USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Професійні читці з усієї України змагаються у Луцьку

19 Жовтня 2021 13:39
У Луцьку стартував 25-й Всеукраїнський конкурс професійних читців імені Лесі Українки. Впродовж трьох днів 19 конкурсантів декламуватимуть твори української класичної та сучасної поезії та прози, – розповів Суспільному голова журі Тарас Жирко.

18 жовтня біля пам’ятника Лесі Українці відбулося відкриття конкурсу.

Під час відкриття актори дитячої театральної студії – десятирічна Соломія Назарова та семирічний Микола Варцаб’юк продекламували вірші Лесі Українки.

Як розповів Тарас Жирко, у конкурсі професійних читців змагатимуться студенти вищих навчальних закладів культури та мистецтв, а також молоді актори із Києва, Харкова, Запоріжжя, Херсона, Житомира, Львова та Луцька.

«Інтрига конкурсу в тому, що багато творів дублюються і це буде серйозне змагання між учасниками. Завжди чекаємо на чудо», – розповів голова журі.

Олександра Одокієнко приїхала на конкурс з Харкова. Каже: вперше у цьому куточку України. «Я не вперше беру участь в конкурсі читців, але у конкурсі імені Лесі Українки я раніше участі не брала», – розповіла конкурсантка.

Конкурс професійних читців триватиме у Луцьку три дні. Урочисте закриття та оголошення переможців відбудеться у середу, 20 жовтня.

Довідково. Конкурс заснований Національною спілкою театральний діячів України 1996 року до 125-річчя від дня народження Лесі Українки. Декілька разів конкурс проходив у Києві, згодом перейшов до м. Ялта. Після анексії Криму Росією у 2014 році конкурс проводиться на Волині.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Корiнний лучанин Показати IP 19 Жовтня 2021 14:14
А "читтицi" будут?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus