USD 38.80 39.15
  • USD 38.80 39.15
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.98

Профільна комісія облради підтримала проект бюджету Волині на 2019 рік

19 Грудня 2018 17:31
Через зменшення обсягу державних субвенцій та коштів, що надійдуть від Волинської митниці дохідна частина бюджету Волині у наступному році буде меншою, ніж цьогоріч.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії облради з питань бюджету, фінансів та цінової політики 19 грудня.

Директор департаменту фінансів облдержадміністрації Ігор Никитюк, говорячи про проект обласного бюджету на 2019 рік, зауважив, що 83% дохідної частини бюджету становитиме податок на доходи фізичних осіб.

Загалом дохідна частина бюджету дещо менша порівняно з 2018 роком. Так, на мільярд гривень буде меншою субвенція з держбюджету на надання пільг та субсидій. Передбачали отримати 840 мільйонів гривень завдяки митному експерименту, однак надійшло лише 150 мільйонів. Водночас на 95 мільйонів збільшили дорожній фонд. Базова дотація становитиме 79 мільйонів, 241,1 мільйона становитиме освітня субвенція з держбюджету, 748,7 мільйона – медична субвенція.

З метою забезпечення належного утримання медичних закладів, що фінансуються за кошти медичної субвенції, та виконання окремих заходів у сфері охорони здоров’я, за рахунок ресурсів обласного бюджету додатково хочуть спрямувати 88,567 мільйона гривень. З них на утримання обласного перинатального центру пропонують виділити 39,486 мільйона та обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф – 43,34 мільйона гривень.

223,6 мільйона гривень отримають за проектом Світового банку, потрібно буде забезпечити співфінансування з обласного бюджету в розмірі 10% від цієї суми. Серед нових субвенцій, 200 мільйонів отримають на будівництво спортивних майданчиків для ігрових видів спорту, 150 мільйонів – на ремонт і реконструкцію існуючих спорткомплексів в закладах освіти, 579,7 мільйона – на здійснення природоохоронних заходів на об’єктах комунальної власності. На фінансування обласних програм в обласному бюджеті закладатимуть 82,5 мільйона.

Голова комісії Ірина Вахович повідомила, що депутати напрацювали низку змін до бюджету. Зокрема, оскільки відкриття обласного перинатального центру запланували на дещо пізніший термін, пропонують зняти частину коштів, заплановану для перинатального центру.

У підсумку, члени комісії рекомендували підтримати проект обласного бюджету з напрацьованими змінами.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus