USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Прокуратура вимагає госпіталізувати до психлікарні волинянина, який вбив товариша

11 Вересня 2019 17:50
Прокурори наполягають на госпіталізації волинянина, який до смерті побив знайомого, до психіатричного закладу із суворим наглядом.

Ковельська місцева прокуратура скерувала до суду матеріали кримінального провадження із клопотанням про застосування до 26-річного раніше судимого мешканця села Битень Ковельського району, який до смерті побив 59-річного ковельчанина, примусових заходів медичного характеру у виді госпіталізації до психіатричного закладу із суворим наглядом, інформує преслужба прокуратури.

Увечері 27 квітня 2019 року неподалік магазину на вулиці Незалежності у Ковелі молодик під час конфлікту зі знайомим ударив його кулаком в обличчя, а після того, як потерпілий упав – ще і ногою в голову, завдавши травм, від яких чоловік помер у лікарні.

Зловмисника затримали, повідомили про підозру в завданні умисного тяжкого тілесного ушкодження, що спричинило смерть потерпілого (кримінальне правопорушення, передбачене ч. 2 ст. 121 КК України) й взяли під варту.

Згодом експертиза засвідчила, що чоловік перебував у стані неосудності через наявне у нього психічне захворювання, відтак прокурори клопочуть про застосування до нього примусових заходів медичного характеру.

Довідково: згідно ч. 5 ст. 94 КК України госпіталізація до психіатричного закладу із суворим наглядом може бути застосована судом щодо психічно хворого, який вчинив суспільно небезпечне діяння, пов’язане з посяганням на життя інших осіб, а також щодо психічно хворого, який за своїм психічним станом і характером вчиненого суспільно небезпечного діяння становить особливу небезпеку для суспільства і потребує тримання у психіатричному закладі та лікування в умовах суворого нагляду.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus