USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Пропонують зменшити площу «Старого Луцька»

8 Червня 2012 14:53
Площу території заповідника «Старий Луцьк» хочуть зменшити з 41 гектара до розмірів земельних ділянок під пам'ятками, Зокрема пропонують створити при заповіднику наглядову раду за дотриманням законності рішень щодо діяльності заповідника.

Про це йшлося 7 червня на засідання постійної депутатської комісії з питань культури, релігій, освіти, науки, ЗМІ, - інформує ВолиньPost.

Як зазначив головний спеціаліст управління містобудування та архітектури з питань реставрації та реконструкції історичної забудови Петро Троневич, до зменшення території заповідника спонукає закон.

Він повідомив, що цього вимагає стаття 33 Закону України «Про охорону культурної спадщини».

Також запевнив, що таке зменшення заповідної території не призведе до послаблення охорони. Мовляв, є закони, які оберігатимуть заповідник у комплексі, а не лише окремі пам'ятки.

Це заперечив депутат обласної ради Анатолій Вітів. Він вважає, що рішення про зменшення площі треба приймати виключно із залученням широкого громадського обговорення.

Ще одним вагомим пунктом рішення стала пропозиція створити наглядову раду при заповіднику. До її складу будуть входити представники громадських організацій та фахівці. Передбачається, що наглядова рада буде слідкувати за законністю прийнятих рішень у житті та діяльності заповідника.

Комісія рекомендувала обласній раді зменшити площу заповідника до суми розмірів ділянок під пам'ятками, розмежувати територію заповідника на землі історико-культурного призначення, житлової та громадської забудови, а також створити наглядову раду при заповіднику.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 12
Вася Показати IP 8 Червня 2012 14:58
Правильно!!!!! І зробіть це якомога швидше. Живу в Старому місті 35 років і не можу приватизувати землю, бо дибіли ввели заборону.
adams до Вася Показати IP 8 Червня 2012 17:40
А Ви продайте свою ділянку Голєвій і купити 10-ти кімнатну приватизовану квартиру...
Лучанка Показати IP 8 Червня 2012 15:18
Це скритий дерибан. Вони хочуть старе місто "начинити" безликими будовами на зразок барів і інших "культурних" закладів. До чого ми докотимось
Лучанка Показати IP 8 Червня 2012 15:18
Правельно, бо Голєвій ж треба будуватися!!! Чого ж не зменшити? Цирк, ото докотилися,то тут голова ОДА сидить, мовчить, а займається...чим? А ПРАВЕЛЬНО-НІЧИМ!!!
andrea Показати IP 8 Червня 2012 16:30
Це робиться, щоб узаконити будівництво біля костелу і не тільки...Потрібно захищати наше Старе Місто,бо буде як з Андрієвським узвозом в Києві!
Spectator Показати IP 8 Червня 2012 16:45
Вино комусь ще щось тре побудувати в Старому Місті, от і звільняють ділянки :)
adams Показати IP 8 Червня 2012 17:20
нема слів....
Любарт Показати IP 8 Червня 2012 17:42
Лишилось ще замок продати і буде по Луцьку...
Петро до Любарт Показати IP 11 Червня 2012 11:52
...і зробити там торгово_розважально - конькобіжно - боулінговий центр "Адреналін Любарт плюс")...думаю,переважна кількість лучан сприйняли б це як належне:а шо стико зимлі пропадає в центрі)))....Німець скаже - ви моголи...моголи,моголи.......
Прокурор Показати IP 8 Червня 2012 18:12
Ось і я побудуюсь :) Який заповідник? Мій дід тут колись служив.
вим"я Показати IP 9 Червня 2012 01:59
От скоти до чого додумались. НЕ хочуть валити самострої,а прихватизувати ділянки.Гнати їх треба,коли вже вдавляться.
ЖИТЕЛЬ Показати IP 10 Червня 2012 10:41
АСФАЛЬТ НА хАКІМОВА ПОКЛАДІТЬ

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus