USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.10 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Лучанам розкажуть про легенди рідного міста

15 Жовтня 2015 07:00
Лучан запрошують на презентацію книги, яка привідкриває завісу часу на минуле волинської столиці. Про це йдеться на сайті Волинського краєзнавчого музею.

Місяць тому в місті з’явилася давно очікувана і затребувана книжка – «Легенди старого Луцька» (Луцьк: «Волинянин», 2015. – 288 с.: іл.). Її автор – відомий волинський журналіст, поет-сатирик, письменник Феодосій Мандзюк.

На презентацію цього видання Волинський краєзнавчий музей запрошує лучан і гостей міста до гармонійного темі славетного луцького Дому – мурованого монастиря XVII – XVIII століття. Зустріч із автором луцьких легенд відбудеться у Музеї історії Луцького братства, 15 жовтня о 16:00 годині.

Про книгу. Створюючи цикл легенд Феодосій Григорович використав матеріал з архівних і музейних фондів та особистих зустрічей з лучанами. Згідно з авторським задумом, через легенди, перекази і билиці читачеві привідкриється завіса часу на минуле волинської столиці.

Авторські легенди Мандзюка – це сюжетні оповіді художньо опрацьованого історичного контенту із спрямованістю на вірогідність зображуваних подій. Їм притаманні переплетення дійсного з творчим домислом, легка іронія, обов’язково – подієва насиченість і завершеність сюжету. Створений автором цикл – готовий матеріал для ознайомлення з давнім і модерним Луцьком.

Презентоване видання здійснене за підтримки Фонду Ігоря Палиці «Новий Луцьк» в рамках програми «Культура та духовність – головне багатство лучан». Вийшла книга у видавництві «Волинянин», яке вже не раз знайомило читачів з луцькою тематикою Мандзюка.

Під час презентації поділяться своїми враженнями від книги прихильники і колеги Феодосія Григоровича – волинські журналісти, письменники, художники, історики, музейники і просто не байдужі до свого минулого земляки.

Адреса музею: Луцьк, вул. Йова Кондзелевича 5.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 15 Жовтня 2015 07:33
Любопытно, кто либо сможет разъяснить мне термин "Авторські легенди"?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus