USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.55 39.80
  • PLN 9.75 9.90

Проспект Волі у Луцьку планують відкрити для громадського транспорту в жовтні

14 Вересня 2021 11:09
Ремонт проспекту Волі долає екватор. Шляховики вклали нижній шар асфальту уже від вулиці Шопена до будинку №66 проспекту Волі.

Про це повідомляє Луцька міська рада.

«Підходимо впритул до Київського майдану, - зазначив міський голова Ігор Поліщук, оглядаючи ремонтні роботи. - Підрядник облаштовує основу під нижній шар асфальту. Також триває вкладання технічної смуги, паркомісць, велодоріжок та облаштування майданчиків під зупинки громадського транспорту».
«Кишені» для заїзду громадського транспорту на зупинки викладають з натурального каменю, який дуже витривалий та не просідає, що подовжить експлуатацію проспекту Волі. Після того, як докладуть асфальт та зроблять усі заїзди на зупинки громадського транспорту, буде відкрито проїзд для транспорту. Якщо дозволятимуть погодні умови, це буде в жовтні.
«Це не просто ремонт дороги, не просто перекладка асфальту, а облаштування паркомісць, велодоріжок, тротуарів, освітлення. Об’єкт дуже масштабний, він робиться на декілька десятків років», - зауважив Ігор Поліщук.
Тим часом нижній шар асфальтобетону на вулиці Дубнівській уже вклали. Йдеться про ділянку дороги від вулиці Карпенка-Карого до кільця на виїзд з міста в сторону міста Дубно. Директор департаменту житлово-комунального господарства Луцької міської ради Микола Осіюк каже, що цю вулицю ремонтуватимуть два роки.
В активній стадії ремонті роботи на площі перед Палацом урочистих подій. 23 мільйони гривень на її капітальну реконструкцію пролобіював народний депутат України від Луцька Ігор Палиця. Демонтажні роботи тут вже виконано на 95%. Залишається знести залишки бетонного постаменту. Позаду РАЦСу будівельники почали викладати поребрики та тротуарну плитку. За словами міського голови, на площі уже зроблено зливову каналізацію та відремонтовано теплові мережі, щоб у майбутньому не робити розкопок. Усі ремонті роботи планують завершити до кінця жовтня або початку листопада.
Новий двір тепер у мешканців будинку на проспекті Соборності, 19. На прибудинковій території облаштували паркомісця, зробили освітлення, встановили майданчик для збору сміття. В планах — облаштування дитячого ігрового майданчика.
Нову дорогу зробили у Прилуцькому. Тут відремонтували вулицю Жовтневу, а в Луцьку заасфальтували вулицю Петрова.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Лучанин Показати IP 14 Вересня 2021 12:21
По пр.Волі: "Кишені" - це не кишені а просто позначені місця на дорозі, просто трясучка. В разі полоси громадського транспорту кишені не потрібні, а на звичайній дорозі вони не дають пріоритет громадському транспорту при відїзді від зупинки бо обладнані не по правилах. Те що поклали плити - це добре, не буде так просідати, а от каменюки можна було не викладати, якісний асфальт на цих пару місць обійшовся би дешевше. По суті окрім незручностей для всіх цей проект принесе владі лише платні паркомісця і те що дійсно добре це заїзди для інвалідів. Такі ж самі паркомісця хочуть зробити на Грушевського. А може просто брати податок за прохід та проїзд по вулицях міста і не треба буде робити незручності для людей? Можна легше - гугл веде статистику хто де ходить. По 10 коп. за км?
562 до Лучанин Показати IP 14 Вересня 2021 14:54
налагодили бізнес
Правда Показати IP 15 Вересня 2021 08:49
Той постамент біля ЗАГСу довбуть вже тиждень і кінця не видно,темпи "вражають"...
Кравчук Показати IP 15 Вересня 2021 15:39
Просто жeлeзобeтонний постамeнт

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus