USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

«Прострочені» луцькі ліфти поки що не відключать

25 Грудня 2009 14:13
Більше 100 ліфтів у Луцьку експлуатуються понад 25 років. Відповідно до чинного законодавства після цього терміну вони повинні пройти експертне обстеження. Станом на 25 грудня не пройшли перевірку 79 ліфтів, які управління Держгірпромнагляду збирається відключити.
Нагадаємо, що територіальне управління Держгірпромнагляду на початку грудня звернулося до міського голови Богдана Шиби з повідомленням про необхідність провести обстеження 103 ліфтів, оскільки термін експлуатації перевищив 25 років.
«Частина цих ліфтів уже пройшла обстеження. Управління не має права дозволяти експлуатацію об’єктів, які не перевірялися. Ми вже давно попереджали міську владу про те, що велика кількість ліфтів у Луцьку потребує експертної діагностики», розповідає заступник начальника територіального управління Держгірпромнагляду по Волинській області Олександр Давидюк.
Більше 25 років експлуатуються ліфти у будинках на вулицях Ветеранів, Соборності, Молоді, Відродження, Дружби народів, Бенделіані, Шота Руставелі, Коновальця, Арцеулова, на проспекті Волі. Вони знаходяться на території ЖКП № 8 (19 ліфтів), № 7 (7), № 2 (33), № 3 (12), МЖК (8).
Дозвіл на продовження експлуатації може надати спеціалізована установа. У Луцьку право на виконання експертної діагностики ліфтів має ДП «Волинський експертно-технічний центр».
Головний державний інспектор Волинського Держгірпромнагляду Микола Шийко розповідає, що в обласному центрі чудом вдається підтримувати нормальний стан ліфтів: «Так, як фінансує міська влада проведення ремонтів – це якесь диво, що «Волиньліфт» та «МЖК-ліфт» ще намагаються щось зробити. Кошти, які сплачують мешканці будинків ідуть лише на обслуговування ліфтів. А обстеження та капітальний ремонт має фінансувати міська влада».
Директор департаменту житлово-комунального господарства Луцької міської ради Іван Кубіцький запевнив, що ліфти у Луцьку будуть працювати. Проте, їх обов’язково оглянуть фахівці.
«Вже є домовленість з управлінням Держгірпромнагляду про те, що обстеження ліфтів буде здійснено, аби продовжити термін експлуатації на півроку для проведення ремонтів згідно встановленого графіку. Ніхто відключати їх не буде. Після цього буде здійснена експертна діагностика», - каже чиновник.
За словами Кубіцького, у 2009 році міською владою на ремонт ліфтів було витрачено 473 тисячі гривень, з них 55 тисяч гривень – на експертну діагностику. У 2010 році планують провести капремонт на 135 ліфтах. Для цього потрібно близько чотирьох мільйонів гривень.
«Ми вже готуємо відповідне подання на ім’я міського голови. Департамент ставитиме питання на сесії щоб виділили ці кошти якнайшвидше», - запевняє чиновник.
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Таня Показати IP 25 Грудня 2009 21:12
В нас як завжди. Доки грім не гряне, дядько не перехнеститься! Ліфти, то ще працюватимуть, але ставка робимо на людські життя, панове.
Таня Показати IP 25 Грудня 2009 21:14
В нас як завжди. Доки грім не гряне, дядько не перехреститься! Ліфти, то ще працюватимуть, але ставку робимо на людські життя, панове.
Юка Показати IP 25 Грудня 2009 21:57
а доки не відремонтують, люди продовжуватимуть грати в російську рулетку, може пощастить доїхати цілими та неушкодженими

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus