USD 39.90 40.20
  • USD 39.90 40.20
  • EUR 39.90 40.25
  • PLN 9.90 10.00

Протест польських перевізників на ПП «Ягодин – Дорогуськ» розігнав місцевий чиновник

11 Грудня 2023 19:23
Сьогодні польські перевізники розблокували пункт пропуску «Дорогуськ-Ягодин», який був заблокований з 6 листопада. Як стало відомо, розігнав протестувальників на найбільшому пункті пропуску на кордоні з Україною очільник місцевого управління Дорогуськ Войцех Сава.

Про це повідомляє портал Interia.

«Я більше не можу допустити, щоб жителі гміни (регіону) втрачали роботу», – зазначив керівник місцевого управління Войцех Сава.

За його словами, перевізники не виконують домовленості та не пропускають транспорт з небезпечними вантажами як було домовлено.

Після 13:00 години учасникам офіційно повідомили, що акцію протесту було розпущено. Муніципалітет назвав дві причини – велика небезпека для майна і блокування руху.

Читати ще: Безлюддя «Ягодина»: за три доби через пункт пропуску замість 3600 авто прослідувало лише 364

Перевізники не згодні з аргументами місцевої влади та мають намір подавати апеляцію. За інформацією видання, акція протесту може мати й іншу форму, перевізники не виключають демонстрації у Варшаві.

В ефірі інформаційного телемарафону заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України Сергій Деркач підтвердив, що очільник громади Дорогуська, який раніше видав дозвіл на проведення протесту, скасував це рішення, і 11 грудня з другої половини дня пункт пропуску «Ягодин-Дорогуськ» було розблоковано.

«Ми вже повідомили всіх перевізників, які стояли в електронній черзі, для того, щоб вони змогли під’їхати до кордону і почати перетин. Наші прикордонники і митні служби запускають транспортні засоби для митного прикордонного оформлення і все має іти в нормальній процедурі», – сказав Деркач.

З 6 листопада 2023 року польські перевізники розпочали страйк на прикордонних переходах з Україною, де висунули низку вимог, серед яких скасування так званого «транспортного безвізу» для України. Польські перевізники заблокували пункти пропуску: «Корчова – Краківець», «Гребенне – Рава-Руська», «Дорогуськ-Ягодин» та «Медика – Шегіні». На кордоні утворилися черги з українських вантажівок, подекуди – до кількох десятків кілометрів в обидві сторони.

Читати ще: Українські перевізники заблокували трасу для поляків у відповідь на блокування кордону

Водночас Укрзалізниця організувала перевезення вантажівок до Польщі контрейлерним поїздом.

11 грудня стало відомо, що місячна блокада найбільшого вантажного пункту пропуску «Ягодин – Дорогуськ» завершилася. З 14:00 було відновлено стабільний рух вантажівок.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Jan Показати IP 11 Грудня 2023 20:19
Ідіть ви( протестувальники) на Жолібож під віллу Качинського. Можете прикувати себе до огорожі. Щось к країні змінилося. Не відчуваєте?
123 Показати IP 11 Грудня 2023 20:41
А чому не розігнати, посміливішавши аж сьогодні. А чому не вчора? Бо сьогодні прем'єром Польщі став ворог Качинського-Моравецького Дональд Туск
Клава Показати IP 12 Грудня 2023 02:46
а збитки хто ? - рашка покриватиме ?..
олександр Показати IP 12 Грудня 2023 08:58
польський народ підтримує Україну та велика подяка йому за це, А перевізники це проплачені путіним рашистські прихвостні які забули про Катинь та Смоленськ

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus