USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Польські учасники блокади «Ягодина» та ще двох пунктів пропуску не передали умов її скасування, – Мінінфраструктури

7 Листопада 2023 10:55
Польські перевізники продовжують блокувати три пункти пропуску з Україною. Це «Корчова – Краківець», «Гребенне – Рава-Руська» та «Дорогуськ – Ягодин».

Як повідомили у пресслужбі Мінінфраструктури, позиція української сторони однозначна: блокування кордону шкодить інтересам обох країн і створює ризики для функціонування ініціативи «Шляхи солідарності».

У Мінінфрастуктури зазначили, що перебувають у постійній комунікації з українським Посольством у Польщі, Міністерством інфраструктури Польщі, Єврокомісією та українськими перевізниками й прикордонними службами, щоб вирішити ситуацію.

Читати ще: Польські перевізники перенесли початок блокади на ПП «Ягодин-Дорогуськ» на 6 листопада

Станом на сьогодні офіційних вимог від польських перевізників не було передано жодному представнику української сторони.

«З інформації, яка доступна з повідомлень медіа та соцмереж, серед вимог: скасування транспортного безвізу – тобто повернення до системи дозволів на вантажні перевезення, окремі смуги та окремі черги для вантажівок з номерами ЄС та порожніх, доступ до системи «Шлях».

За наявності офіційної та аргументованої позиції з боку польських партнерів ми відкриті до конструктивного діалогу. Для нас важливо, щоб інтереси перевізників обох країн були враховані.

Хочемо запевнити перевізників та експортерів: команда цілодобово працює над пошуком рішень, щоб якомога швидше розблокувати пункти пропуску», – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, робота митного поста «Ягодин» на Волині знову паралізована. 6 листопада розпочалася акція протесту польських перевізників.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus