USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

Протести в Білорусі: у МВС підтвердили загибель 19-річного хлопця

18 Серпня 2020 16:25
Міністерство внутрішніх справ Білорусі підтвердило загибель 19-річного протестувальника.

Про це йдеться у повідомленні МВС у Telegram, передає УНІАН.

Влада каже, що хлопець загинув вночі 16 серпня унаслідок наїзду легковика.

«Перед наїздом він перебував на проїжджій частині. Це помітив водій «Фольсфаген» і попередив пішохода про небезпеку, також попросив відійти з дороги на тротуар. Однак пішохід залишив його слова без уваги, і через деякий час потрапив під колеса «Рено», – йдеться у повідомленні.

16 серпня у Білорусі відбувся найбільший за чисельністю учасників Марш свободи. Демонстранти, як й у попередні дні, вимагали переобрання президента через фальсифікацію виборів. Цього разу силовики утрималися від прямого насильства щодо мітингувальників. Однак вже ввечері білоруси помітили на вулицях Мінська мікроавтобуси без номерних знаків, куди стягували затриманих протестувальників.

Як повідомлялося раніше, 9 серпня в Білорусі пройшли президентські вибори. У ЦВК оприлюднили попередні результати. Так, за чинного президента Олександра Лукашенка проголосували 80,23% виборців. 9 серпня ввечері тисячі жителів Білорусі вийшли на стихійні акції протесту, сталися сутички з силовиками. У Мінську співробітники правоохоронних органів стріляли в протестуючих гумовими кулями. У понеділок ввечері протести поновилися. Силовики в Мінську знову відкрили вогонь по людях. У МВС Білорусі підтвердили загибель одного з демонстрантів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus