USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.55 40.00
  • PLN 9.70 9.88

Протести в Луїсвіллі переросли в стрілянину: двоє офіцерів поранені

24 Вересня 2020 09:14
Щонайменше, двоє офіцерів поліції отримали вогнепальні поранення під час патрулювання в місті Луїсвілл (штат Кентуккі), де в середу спалахнули масові протести після оголошення судом рішення у справі загиблої Бреонни Тейлор.

Про це заявив в.о. начальника Департаменту поліції міста Роберт Шредер, передає Укрінформ.

«У нас сьогодні було поранено двох офіцерів, і це дуже серйозно. Стан небезпечний. Я думаю, що безпека офіцерів та громади, якій ми служимо, є надзвичайно важливою», – наводить слова начальника поліції телеканал CNN.

За попередньою інформацією, один із поранених офіцерів досі залишається в хірургії. Стан обох оцінюється як стабільний.

За словами Шредера, підозрюваний затриманий і перебуває під вартою.

У середу велике журі суду в Луїсвіллі визнало винним експоліцейського Бретта Генкінсона у створенні загрози життю та здоров’ю мирних мешканців. Водночас, ще двом його колегам звинувачення не були висунуті, що спровокувало невдоволення жителів міста.

Нагадаємо, інцидент, щодо якого розглядається справа, стався 13 березня, коли троє поліцейських увійшли в квартиру, де, на їню думку, зберігалися наркотики. Там перебувала Бреонна Тейлор та її друг, який розпочав стрілянину з правоохоронцями. У результаті, загинула Тейлор, яка спала в ліжку на той момент. Це викликало обурення громадськості та спонукало до протестів проти свавілля поліції в місті.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus