USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Через протести у Нікарагуа загинуло 200 осіб

23 Червня 2018 14:27
У Нікарагуа під час протестів проти президента країни Даніеля Ортеги кількість жертв зросла до 212 осіб.

Про це заявили в Міжамериканській комісії з прав людини. Про це інформує ТСН з посиланням на агентство AFP.

Поранення отримали близько 1300 осіб.

Нагадаємо, що масові протести у Нікарагуа розпочалися 18 квітня через плани уряду реформувати систему соціального забезпечення. Вона передбачала підвищення ставки відрахувань на соціальне страхування до 22,5% для близько 700 тисяч працівників. Ескалація насильства охопила столицю країни Манагуа та інші міста.

Нинішня хвиля протестів стала наймасштабнішою за 11 років президентства Даніеля Ортеги. Протести змусили Ортегу відкликати реформу, звільнити заарештованих, послабити тиск на ЗМІ та закликати демонстрантів до політичного діалогу. Попри поступки влади мітингувальники виступили проти репресій та закликають до перевиборів.

Цього тижня у Нікарагуа зупинилися перемовини щодо мирного врегулювання кризи після того, як представники від опозиції й медіатори від католицької церкви пішли із зустрічі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus