USD 39.55 39.85
  • USD 39.55 39.85
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Протести в США: заарештовані 45 осіб, понад 20 поліцейських поранені

26 Липня 2020 18:19
В американському Сіетлі спалахнула нова хвиля протестів, в ході яких були заарештовані 45 осіб, 21 офіцер поліції отримав поранення.

Про це повідомляє 112 канал з посиланням на Reuters.

Протести спалахнули знову після жорстоких зіткнень між мітингувальниками і федеральними агентами в Портленді, штат Орегон.

У Сіетлі поліція була змушена використовувати нелетальну зброю, щоб розігнати демонстрантів, які підпалили будівлю суду, а також будівельний майданчик, на якому будували окружну в'язницю для неповнолітніх.

Більше 20 поліцейських отримали поранення в результаті попадання в них цегли, каменів і вибухових речовин.

Нагадаємо, що хвилю протестів у Сполучених Штатах викликала смерть 46-річного афроамериканця Джорджа Флойда, якого задушив при затриманні білий поліцейський. Демонстрації переросли в заворушення і зіткнення з поліцією. У багатьох містах введено комендантську годину і задіяна Національна гвардія.

Спочатку заворушення і протести охопили Міннеаполіс, де був спалений і розгромлений поліцейський відділок, в якому служили заарештували Флойда правоохоронці.

Пізніше маніфестації почалися у всій країні, влада ввела комендантську годину в 40 містах США, в їх числі Лос-Анджелес, Нью-Йорк і Філадельфія.

На місці загибелі Флойда був організований імпровізований меморіал.

Губернатор Міннесоти і омбудсмен штату відкрили Цивільне розслідування обставин загибелі Флойда, вони мають намір розібратися в звинуваченнях на адресу поліцейського управління, яке багато хто підозрює в расових забобонах.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus