USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.94

При ЛНТУ хочуть створити аграрний центр професійно-технічної освіти

13 Грудня 2018 12:44
Майбутній аграрний центр професійно-технічної освіти хочуть створити на базі Луцького національного технічного університету та двох його структурних підрозділів у Луцьку та Любешові.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії Волинської обласної ради з питань освіти, науки, інформаційного простору, культури та мови, національного і духовного розвитку, сім’ї, молоді, спорту та туризму 13 грудня.

Ректор ЛНТУ, депутат облради Петро Савчук розповів, що майбутній центр діятиме в рамках державно-приватного партнерства. «Ми маємо багато підприємств, які готові вкладати кошти в підготовку кваліфікованих працівників», – сказав він.

Петро Савчук повідомив, що ініціативу створення такого навчального центру вже подано на розгляд міністерства освіти.

«Ми аграрний район, маємо потужні аграрні підприємства, і їм потрібні ресурси, передусім людські ресурси», – акцентував Петро Савчук. І додав, що нерозв’язаною проблемою залишається відтік кадрів за кордон.

Керівниця управління освіти Волинської ОДА Людмила Плахотна зазначила, що у випадку створення такий центр не зможе отримувати фінансування ні з освітньої субвенції, ні з обласного бюджету.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
К Показати IP 13 Грудня 2018 14:07
управління освіти Волинської ОДА Людмила Плахотна хоче плодити вчителів початкової школи, попередньо позакривавши всі початкові школи.
сусід Показати IP 13 Грудня 2018 15:00
Савчука П.П я важав мудрою та освідченою людиною,але помиллявся після того ,як почав брати у радники професіоналів по збору пліток та інших сумнвіних справах ( по передніх місцях роботи цих радників все відомо і всім відомо)
Не всім відомо до сусід Показати IP 14 Грудня 2018 03:04
Можна більше дізнатися? Чому перестали вважати? І що за нові люди, мені не відомо
Волинянин Показати IP 13 Грудня 2018 16:12
Нехай спочатку наведе лад з підготовкою інженерних кадрів технічних спеціальностей ! А то - шо віжу, то пою ! Кого тільки там вже не готують . Ше в Поплавського скоро забере культуру, потім - капітанів далекого плавання почне готувати, відкриє філію духовної семінарії , салон інтимних стрижок і факультет контррозвідників . А тепер підготовка спеціалістів по вирощуванню заліщицьких помідорів не дає Петру спокою. Роби щось одне, але добре. Бо покищо робиш все, але погано.Хоча для роботи різноробочим за кордоном може й зійде .
Не всім відомо до Волинянин Показати IP 14 Грудня 2018 03:08
"відкриє філію духовної семінарії " дійсно... Імені Петра і Павла. Слабкість ректора до городини всім відомо з його постів у соцмережах. Нічого поганого в цьому не бачу.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus