USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.90 40.20
  • PLN 9.85 10.10

При монастирі Луцької громади створять підрозділ пожежників-добровольців

26 Квітня 2023 20:55
При Жидичинському монастирі Луцької громади планують сформувати добровільну пожежну дружину.

Питання створення в сільських населених пунктах Луцької громади добровільних пожежних підрозділів підняла 26 квітня на сесії міськради депутатка Алла Доманська.

Зараз в Україні активно створюють добровільні пожежні підрозділи. Це команди вмотивованих жителів громади, які хочуть подбати про свою безпеку та безпеку односельців. Вони не мають цілодобово чергувати чи покидати основне місце роботи, але повинні мати техніку, спецодяг і відповідні знання для оперативного реагування на небезпечні події, пожежі чи надзвичайні ситуації.

«У Луцькій громаді такі підрозділи є потреба створити в Жидичинському та Заборольському старостинських округах. Таку інформацію я отримала від представників ДСНС», – сказала депутатка.

Для утворення добровільного пожежного підрозділу потрібні, крім добровольців, пожежний автомобіль, місце для його зберігання та спецодяг.

«Прошу доручити старості Заборольського старостинського округу спільно з представником відділу з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення оглянути можливі варіанти будівель для депо, старості Жидичинського округу – продовжити перемовини з Жидичинським монастирем про створення підрозділу добровільної пожежної охорони на базі монастиря, управлінню міжнародного співробітництва – вивчити шляхи залучення грантових коштів чи цільової гуманітарної допомоги для забезпечення добровольців спецодягом і засобами захисту», – закликала Алла Доманська.

Луцький міський голова Ігор Поліщук прокоментував, що разом із ДСНС та Жидичинським монастирем питання створення добровільного пожежного підрозділу напрацьовують.

«Є автомобіль, є приміщення, де можна зберігати цей автомобіль. Треба владнати деякі технічні нюанси. Думаю, цього року там запрацює ця добровільна пожежна дружина. Натомість питання про наявність приміщення та отримання пожежного автомобіля для Заборольського округу потрібно вивчити.

Ми співпрацюємо з партнерами з різних країн. За останній рік нам вдалося залучити аварійно-рятувальний автомобіль, який ми передали ДСНС. Тому якщо буде змога залучити пожежний автомобіль, безумовно, працюватимемо й по Заборольському старостинському округу», – сказав мер.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
!! Показати IP 26 Квітня 2023 21:52
Тобто і тут обов'язки держави передати громадянам? А для чого тоді держава? Податки збирати і бюрократів годувати?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus