USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

При взятті жінок на військовий облік враховується і диплом, і фактична професія, – юрист

13 Липня 2022 08:41
При взятті на військовий облік буде враховуватися і диплом, і професія, за якою жінка фактично працює.

Про це юрист Володимир Кияниця повідомив у коментарі Укрінформу.

Як зауважив юрист, щоб стати на військовий облік, українкам потрібно прийти до територіального центру комплектування та соціальної допомоги за місцем проживання (у минулому – військкомати, – ред.). При собі потрібно мати паспорт, ідентифікаційний номер, документ про освіту/професію (диплом, свідоцтво).

«Буде враховуватися і диплом, і професія, за якою жінка фактично працює. Щодо самозайнятих осіб, можливо, професію будуть визначати через КВЕДи (КВЕД – це класифікатор видів економічної діяльності, який містить усі можливі напрямки роботи підприємств, – ред.)», – зазначив Кияниця.

Читати ще: Як діє наказ про військовий облік жінок в умовах воєнного стану: відповідь юриста

Він також зауважив, що проходження медкомісії є обов’язковим і для жінок, і для чоловіків – тобто проводиться вона для всіх військовозобов’язаних. Відбувається це в лікарських закладах за направленням територіального центру комплектування та соціальної підтримки.

«На сьогодні «дедлайни» не встановлені й граничного строку взяття на облік не визначено. В Україні з минулого року розпочався поступовий процес, в результаті якого жінки відповідних спеціальностей мають стати військовозобов’язаними. А 1 жовтня – лише його старт. Звичайно, під час війни це мало би відбуватися прискореними темпами, але ЗСУ нині не мають потреби в мобілізованих жінках», – заявив юрист.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus