USD 39.35 39.65
  • USD 39.35 39.65
  • EUR 39.57 39.85
  • PLN 9.80 9.95

«Ти на нохті?», «У ваєнкамат!»: як українці реагують на взяття жінок на військовий облік

31 Грудня 2021 16:21
Україна вчергове програла інформаційну кампанію – цього разу йдеться про взяття жінок на військовий облік. У результаті недостатньо грамотної інформполітики суспільство або просто відверто глузує з ініціативи, або просто не сприймає її всерйоз, або ж навпаки – сприймає агресивно.

Нагадаємо, Міноборони затвердило перелік професій, представниці яких мають стати на обов’язковий облік військовозобов’язаних. Відповідний наказ ухвалено 11 жовтня 2021 року.

Масово це питання почали обговорювати вже пізніше – у грудні. Через нестачу інформації українці почали плутати взяття на військовий облік із мобілізацією та призовом. Тож Міністерство оборони було змушене заднім числом все пояснювати.

Однак лавину реакцій вже було не спинити. Соцмережі заполонили меми з шаржами на цю тему, а користувачі почали вправлятися в дотепності.

Зокрема, у мережі жартують про те, як жінки стоятимуть в чергах у військкоматі, а чоловіки чекатимуть їхньої відправки на службу.
Судячи із жартів, українці сприймають ідею зробити жінок військовозобов’язаними з деякою іронією.
Щоправда, коли одні всю ситуацію сприйняли аж геть несерйозно, то інші на наказ Міноборони відповіли агресією. Деякі жінки відверто проти такої ініціативи і посилають все керівництво країни подалі.
Натомість небажання жінок йти у військкомат почали гостро критикувати. Керівник кримськотатарського телеканалу ATR Айдер Муждабаєв, приміром, обізвав українок, «які не бажають захищати країну» – «самками кріпосних». На його думку, такі жінки бажають «продати в рабство своїх дітей».
Звичайно, є й ті, хто таку ініціативу підтримує і готується стати на військовий облік.

Проте, на жаль, ситуація, яка стосується національної безпеки і могла би викликати хвилю патріотизму, перетворилася швидше на шарж, ніж на серйозну кампанію Міноборони.

Юлія МАЛЄЄВА
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
Манергейм Показати IP 31 Грудня 2021 16:45
Але бездарна ваша влада мозгів навіть включити задню немає.Пропоную в заступники МОУ ше Олю Полякову призначити чи Олега Виника, КПД однакове
Всратий актябрьонок до Манергейм Показати IP 31 Грудня 2021 17:18
Зелі достатньо. Ккд такий же.
лучанин Показати IP 31 Грудня 2021 17:04
військовий облік не означає строкову службу. коротше, чекаємо заміну юлі-рятівницю жінок від армії.
Питання Показати IP 31 Грудня 2021 17:47
А чому *патріот* муждабаєв не служить? Чому не залишився на *батьківщині* партизанити? Всівся в тепле спонсороване державою крісло, і роздає поради.ЧИ дружина на службі?
Відповідь до Питання Показати IP 31 Грудня 2021 21:38
А ти шо таке, що б когось в окопи відправляти чи в партизани? А, чепушило?
Ірина до Відповідь Показати IP 1 Січня 2022 10:45
Завалив би пельку непотріб в штанях, мурло щось тут смердить. Щось не побачили щоб героїчно Крим захищали ці тріпачі, тільки як шавки останні підгавкують і кивають.
Анонім Показати IP 31 Грудня 2021 17:53
Не настільки тупі у нас люди, як ви вважаєте, щоб не розуміти що таке військовий облік, строкова служба і мобілізація. Але той ваш військовий облік нашим жінкам на ф...г потрібний. І не треба порівнювати Україну і Ізрайль чи інші успішні країни. Рівні життя, кількість обов‘язків, побут дуже відрізняються, ще й військового обліку нам тільки не вистачало. Пертись в той воєнкомат, стояти в черзі там, на медкомісії, знову в воєнкоматі,та йдіть лісом. Розкажіть як в разі війни країні знадобиться професія хореографа, вчителя, музейного працівника і багатьох інших з нового переліку. Чергова маячня.
Народна прокуратура до Анонім Показати IP 31 Грудня 2021 19:17
Успішні країни створюють розумні, патріотичні і відповідальні громадяни. Які цінують свою Батьківщину, думають, кому довіряють владу, не намагаються задовільнити свої шкурні інтересиу4 будь-який спосіб, зокрема через хабарі. Ізраїль був звачайною пустелею і євреї зробили з нього країну своїх мрій. А українці розтранжирили свій економічний і оборонний потенціал, який отримали у спадок від СРСР і надані все роблять, аби лиш нашкодити своїй державі. Навіть пишаються цим
Арафат до Народна прокуратура Показати IP 31 Грудня 2021 20:50
В ізраїль стільки бабла влили і продовжують вливати, що вистачає і розкрасти і пустелю зрошувати. Досить слухати всілякі пропагандистські байки. Служать всі - бо агресивні апріорі. «Топили» за трампа, бо Обама наполягав на припиненні спонсорування ізраілю. На 9 млн. населення щомісячно (!) вливають від 5 до 15 (!) млн. доларів. Та євреї просто нездари - з таким баблом бути на такому нікчемно низькому рівні розвитку.
тетя циля Показати IP 31 Грудня 2021 23:08
таки пойдем служить и комаду ложись таки исполним
Відповіді Показати IP 1 Січня 2022 06:21
Кинь пятку, лопух. І уважно прочитай те, на що даєш відповідь. Сопля.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus