USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

Прибули додому: в Луцьку зустріли авіаторів із 204-ої севастопольської бригади

21 Вересня 2018 14:40
204-та севастопольська бригада тактичної авіації імені Олександра Покришкіна, яка після анексії Криму з аеродрому «Бельбек» перекинулася в Миколаївську область, прибула на місце постійної дислокації в Луцьк.

Урочиста зустріч військових відбулася 21 вересня на Театральному майдані.

Передислокацію військових, своєю чергою, ухвалив Кабінет Міністрів України, адже в Луцьку наявна необхідна інфраструктура для розміщення бойової авіації. Водночас розміщення на місцевому аеродромі бригади тактичної авіації сприятиме нарощуванню протиповітряної оборони держави на північно-західному напрямку.

«Сьогодні в нас не просто гарний сонячний день, сьогодні в нас не просто свято, сьогодні в нас визначний день, адже в Луцьк повернулася військова авіація. Наше місто славне своїми авіаційними традиціями, відоме легендарним 806-м бомбардувальним авіаційним полком, що дислокувався в нашому місті, де проходили службу багато лучан, ті, чиї діти зараз проживають у нашому місті, ті, для кого авіація є не простим словом, а таким, що бере за живе. І коли ми чуємо, як в небі над Луцьком знову пролітають літаки, нам це додає натхнення, зворушливості та впевненості, що ми на правильному шляху, адже пам’ятаємо, що держава тільки тоді має право на існування, коли вона може себе захистити», – зазначив секретар міської ради, виконувач повноважень Луцького міського голови Григорій Пустовіт.
Він наголосив, що відтепер Луцьк стане рідним містом для всього особового складу 204-ої севастопольська бригада тактичної авіації та родин авіаторів. «Дух збройних сил України, зокрема військово-повітряних сил, є незламним. Ми не боїмося труднощів, і ми їх подолаємо разом», – додав Григорій Пустовіт.

Народний депутат, військовий льотчик першого класу, колишній командир 204-ої бригади Юлій Мамчур підкреслив, що до моменту шикування в Луцьку військові пройшли складні часи.

«Я вдячний своїм воїнам, що вони проявили мужність, патріотизм, вірність присязі та протягом усіх цих чотирьох років як військові авіатори доводили свій професіоналізм. Своїми вчинками та бойовими вильотами вони підтвердили високе звання воїнів-захисників України. своїми діями вони пишуть новітню історію нашої держави, яка відновлюється з 2014 року. Незалежність України – це передусім заслуга армії, тому армія, мова та віра – це аксіома, яка повинна пройти через серце кожного українця», – зауважив Юлій Мамчур і додав, що впевнений у тому, що на новому місці дислокації авіаторам вдасться покращити свої навики та відновити бойову техніку, яку бригада зуміла вивести з окупованого Криму.
Перший заступник голови Волинської обласної ради Олександр Пирожик зазначив, що новосілля 204-ої бригади є визначною подією не тільки для Луцька, а й для всієї Волинської області. Він висловив переконання, що ніякий ворожий наступ на Україну з північно-західного боку неможливий, адже цей регіон держави відтепер є кому захищати з повітря.

«Я дуже втішений тим, що нарешті аеродром у Луцьку отримав нове життя, нове дихання. Протягом останніх років Волинська область фактично залишалася чи не єдиним регіоном, який не мав свого чинного аеропорту, аеродрому», – сказав Олександр Пирожик. Також він пригадав, що злітну смугу луцького аеродрому розглядали як один із базових під час відбору до Євро-2012. Тож посадовець висловив надію, що на його території врешті вдасться відкрити бодай один термінал для прийому пасажирських літаків.
Командир Повітряного командування «Захід» Збройних сил України, військовий льотчик першого класу, генерал-майор Олексій Марченко звернув увагу, що 204-та бригада з моменту окупації Криму продовжувала виконувати завдання за призначенням із прикриття повітряних кордонів України. Він запевнив, що бригада робитиме все, аби над Україною простягалося мирне небо.
Заступник військового комісара Волинського обласного військового комісаріату, заступник керівника управління луцького гарнізону, полковник Павло Свадовський наголосив, що авіатори 204-ої бригади залишилися вірними військовій присязі та українському народу в нелегкий період для України, а також брали участь у бойових діях на сході.

«Бажаю усім авіаторам, аби кількість злетів дорівнювала кількості посадок», – сказав Павло Свадовський.
«Вітаю авіаторів з прибуттям додому. Нашій частині 77 років, і за ці часи наші традиції з виконання службового обов’язку залишилися незмінними», – акцентував командир 204-ої севастопольської бригади тактичної авіації імені Олександра Покришкіна, військовий льотчик другого класу, підполковник Ігор Кисельов.
Митрополит Михаїл пригадав, як у 2014 році спостерігав за діями в Криму по телебаченню, зокрема як військовий командир виводив із оточення ввірену йому частину.

«Сьогодні я бажаю не миру, а перемоги. Коли наступить перемога, тоді наступить і мир… Це війна, але нехай буде перемога наша над нашими ворогами, над сепаратистами, над країною-агресором, над неправдою і запанує воістину справжній мир», – заявив Михаїл.
Окрім того, в рамках заходу згадали двох загиблих військових із бригади, які разом із 56 побратимами за власним бажанням відправилися на схід боронити незалежність України – в Авдіївку та Краматорськ. Відповідно до наказу президента їх посмертно нагородили відзнаками «За мужність». Також авіатори поклали квіти до стели Героям Небесної Сотні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
Вітаю Показати IP 21 Вересня 2018 14:51
Жителів Вишкова, Боголюб , Небожки і т.д. а решта буде вам завидувати.
Я до Вітаю Показати IP 21 Вересня 2018 15:14
Чому Вишкова, Боголюб Небожки?
До Я Показати IP 21 Вересня 2018 15:26
Там як раз проходить глісада , якшо прямий старт 240 градусів.
яя до До Я Показати IP 21 Вересня 2018 17:54
а в них хіба є якась техніка на ходу? здається в Криму мали 4 справні літаки, але й ті були пошкоджені окупантами.
лучанин Показати IP 21 Вересня 2018 15:46
Пирожик напевно "відсвяткував"ще вчора. Бо "молов" таке,що і на голову не насадиш.
Носатий дядько Показати IP 21 Вересня 2018 16:09
Імені сталінського сокола Покришкіна. Йшов п'ятий рік війни... Йо**ний совок.
Українець до Носатий дядько Показати IP 21 Вересня 2018 17:00
Українець Кожедуб теж сталінський сокол. Ще питання?
204 Показати IP 21 Вересня 2018 20:40
Хлопці та дівчата 204 не звертайте увагу- *білів не бракує ніде а Ви молодці !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Хай щастить Вам в Луцьку та на ВОЛИНІ ми раді Вам!!!!!!!!!!
Просто дописувач Показати IP 22 Вересня 2018 09:14
Це той мамчур,який мав підняти літаки по тривозі після вторгнення ворога на нашу землю,бігав по полосі з прапором...?О ці точно "захистять".
Дон Показати IP 22 Вересня 2018 12:03
А куда подевался 806 полк 289 дивизии ?
Антон Показати IP 23 Вересня 2018 10:34
Рабська ідеологія

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus