USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

«Причин для зростання курсу долара немає», – Ігор Палиця

19 Березня 2020 12:32
Народний депутат від Луцька Ігор Палиця вважає, що нині в Україні немає передумов для зростання курсу долара. А всім українцям радить не панікувати й не знімати масово грошей у банкоматах. Передусім – аби не наражати себе на небезпеку зараження коронавірусом.

Про це і не лише він розповів в інтерв’ю для телеканалу «Аверс».

Зі слів Ігоря Палиці, сьогодні майже всі послуги з купівлі або надання послуг можна оплатити кредитною карткою. І скористатися цією опцією може значна кількість пенсіонерів. Щоправда, визнає він, держава нині суттєво недопрацьовує інформаційно, відтак у суспільстві ширяться фейки, чутки і паніка.

«Не потрібно сьогодні знімати готівкові кошти. Тим більше, нині ми бачимо, що закриваються банки й припиняються готівкові розрахунки. Тому що припинився авіаційний рух, а всю готівку привозили з-за кордону. Люди ж знімають гривні, щоб купити долар. Тому сьогодні держава має проводити роз’яснювальну роботу», – зазначив він.
«Сьогодні немає причин для зростання курсу долара. Тому що імпорт зупинився. Куди йшов долар? Або на поїздки за кордон, або на купівлю імпортних продуктів, або на оплату постачання імпортних товарів. Сьогодні імпорт зупинився, товари по імпорту не завозять. Тільки продукти, на що вистачає повністю валюти. Немає потреб всередині країни і немає передумов для зростання курсу долара. Все, що відбувається, – це спекуляція. У тому числі спекуляція Національного банку України. Але тут вже правоохоронні органи мають давати свою оцінку», – додав нардеп.

Читайте також: Ігор Палиця про масштаби коронавірусу, надзвичайний стан, курс долара, світову економіку й клятву Гіппократа. Інтерв'ю

Крім того, Ігор Палиця наголосив, що Україні варто готуватися до песимістичного сценарію в ситуації з коронавірусом, яка суттєво вплинула на світову економіку, а відтак і на українську.

«Тому на державному рівні треба збирати фахівців і думати, яким чином нам виживати у цій ситуації. Ніхто нам грошей з-за кордону не подарує. Ми маємо сьогодні робити емісію гривні. Ми маємо сьогодні друкувати гроші. Ми маємо чітко прорахувати, куди потраплять ті гроші, які отримають люди в ситуації економічного занепаду. Для того щоб надалі пускати ці гроші в економіку, щоб не було далі емісії гривні і подорожчання долара», – зауважив політик.

«Світової економіки на сьогодні вже немає. І закриття зони Шенгену не має до цього жодного стосунку. Всі ринки вмирають. Це буде повне перезавантаження усієї світової економіки з новими принципами, вартостями і баченнями, – пояснює Ігор Палиця. – Сьогодні люди сидять вдома, припиняється купівельна спроможність. Сьогодні всі ресторани, всі бренди, які раніше модні були – Gucci, Louis Vuitton – вмирають. Тому що люди в першу чергу переживають за своє майбутнє, здоров’я».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Дідо Показати IP 19 Березня 2020 12:46
тобто те що блумберг написав про свитову кризу... це так нісенітниці?
До Дідо Показати IP 19 Березня 2020 13:09
А з яких пір Україна так сильно інтегрована у світову економіку? Як Ви думаєте, така держава як Монголія, дуже постраждає від світової кризи? Напевно, що ні. Тому, й Україну зачепить найменше. Можливо почнемо самі більше виробляти, а не завозити імпорт без кінця і краю.
Дідо пасажир до До Дідо Показати IP 19 Березня 2020 14:04
Зараз і імпорту не буде. А їсти ти хочеш кожен день. Гречка й та вже з Казахстану і Росії.
Анонім Показати IP 19 Березня 2020 14:28
Це цифрами помилились,вчора 26...,сьогодні 27.Просто не ті цифри поставили,завтра змінять на 28.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus