USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.55 39.80
  • PLN 9.75 9.90

Причиною отруєння на поминальному обіді в Ківерцях стала сальмонела

10 Серпня 2019 12:23
Медики розповіли про причини масового отруєння після поминального обіду в Ківерцях. Лікарі припускають, що бактерія сальмонели могла бути в салаті з куркою.

Про це пише Волинь.

Як уже повідомлялося, у Ківерцях у місцевому кафе торгового центру «Україна» під час поминального обіду отруїлося п’ятеро людей. Серед хворих є й сім’я. У всіх постраждалих діагностували харчове отруєння.

Людям стало погано через 10 годин після вживання їжі. Всі скаржилися на високу температуру, нудоту, кишкові розлади. Хворих госпіталізовано.

Після дослідження їжі, яку споживали, медики припустили, що бактерія сальмонели могла бути в салаті з куркою.

«У цій страві, якщо не дотримуватися температурного режиму і терміну зберігання, сальмонела швидко розмножується», – зазначила лікар-епідеміолог Волинського лабораторного центру МОЗ України Валентина Новачевська.

За даними епідеміологів, це вже четвертий спалах сальмонельозу за пів року. Лікарі припускають, що люди отруїлися їжею, яку приготували заздалегідь і неналежно зберігали.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus