USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Причиною вибуху будинку в Києві стала халатність газівника, – ЗМІ

22 Червня 2020 09:43
Причиною масштабного вибуху у Дарницькому районі Києва на вул. Соломії Крушельницької, 1/5 стала халатність газівника при заміні газових лічильників напередодні.

Про це пише УНН із посиланням на власні джерела серед правоохоронців.

При заміні лічильника і ремонтних роботах газівник встановив гумові заглушки. Їх, відповідно, витиснуло під тиском газу та розпочалося його небезпечне вивільнення назовні.

«Основна версія слідства, яке вивчає обставини вибуху у Києві – повна халатність газівника», – повідомив співрозмовник.

Поліцейські уже провели обшуки в газорозподільній компанії, яка обслуговувала будинок, та всіх комунальних службах.

Пошукові роботи на місці трагедії тривали усю ніч. Невідомою залишається доля трьох людей. Тіла трьох загиблих знайшли під завалами напередодні.

Вибух стався 21 червня о 10:00 попередньо від газоповітряної суміші. Унаслідок вибуху пошкоджено балкони та кімнати з 5 до 9 поверхів. Мешканці будинку кажуть, що відчували запах газу, коли у них знімали і міняли лічильники і навіть викликали аварійну газову службу.

Станом на ранок 22 червня загинули троє людей (дві жінки 1943-го і 1974-го років народження та чоловік 1991-го року народження), п'ятеро травмовані, трьох вдалося врятувати. Доля ще двох чоловіків 1976-го і 1967-го років народження залишається невідомою.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
Правда Показати IP 22 Червня 2020 10:18
Як легко все перекласти на рядового газівника.Він що свої заглушки ставить і що, газ без запаху???який не сплутаєш ні з чим.Це ж не ніч,а 10 ранку.Байдужість мешканців і безвідповідальність газівників вилилась в трагедію.
К.лучанин до Правда Показати IP 22 Червня 2020 11:58
Про що тут говориш. назвавшись ПРАВДОЮ? Пишеш аби писати без толку.А хто виконує цю слюсарні роботи? Хіба не рядовий кваліфікований працівниК? Вони перед виконанням робіт повинні отримувати інструктаж. А їм поставлене завдання по заміні і лічильників , чим більше замінять тим більше зароблять. Мені міняли лічильник на новий ( я в своєму приватному будинку живу)і я бачив цю кухню. Міжцентрова відстань між патрубками в новому була меншою, і щоб встановити лічиьник і закріпити ці "специ" давай по газовіій трубі ключем бити щоб гайку наживити і трубу зрушити до патрубка . Робиш зауваження, не реагує спец, Їм треба чим скоріше бо інших треба їхати . А вони ж знали що конструктивно він відрізяється . А щоб зменшити напругу в зєднанні мусив ставити хомута і зафіксувати положення труби щоб вона не грала бо лічильник висить на цих патрубках при зєднанні. А що , ПРАВДО, думаєш що в газовиків вистачає спеців? Вони понабирали різних людей ( із села певно) бо нікому робить і мало платять. От і маємо те що маємо !
Анатоль_ Бідзюра Показати IP 22 Червня 2020 10:28
А слово "халатність" означає, що слюсар-газівник був одягнутий у форменний халат?
Народна прокуратура Показати IP 22 Червня 2020 10:52
Ну так, Правда, на вашу думку винний завжди має бути директор підприємства чи Президент країни, а рядові працівники - уособлення усіх можливих чеснот і зразок сумлінного виконання дорученої роботи. А може він сказав мешканцям, що запах газу деякий час після заміни лічильника - це нормально ?
Сергій Показати IP 22 Червня 2020 11:21
Навіть, якщо і винен. Працівників і їхню виконану роботу повинен керівник контролювати і перевіряти. А то у нас, зазвичай, 4 начальника на 1 працівника, які отримують зп набагато більшу, ніж той працівник, а як відповідати - то немає кому.
а до Сергій Показати IP 22 Червня 2020 12:13
та всерівно винним зроблять простого роботягу а начальники у нас недоторканні. у них грошей побільше. тому винними вони бути не можуть
Ееее Показати IP 22 Червня 2020 13:31
То версії про кантуженого гєроя з гранатою вже німа?
Народна прокуратура Показати IP 22 Червня 2020 18:54
Ви, Сергію, абсолютно не розбираєтесь у питанні роботи підприємства чи організації, видно або ніде ніколи не працювали, або працюєте лише на себе.Нне може фізично керівник установи, навіть якщо б взявся це робити, перевірити як закручують кожну гайку його слюсарі, як здійснюють охорону його сторожі і т.д. і не повинен цього робити. У нього є ще бухгалтери, юристи і т.д., в кожну шпаринку не заглянеш. Кожен має свою ділянку роботи і має виконувати її сумлінно
Правда Показати IP 23 Червня 2020 06:05
І що тут ключове???Слюсар,чи байдужість мешканців,бо як можна ігнорувати запах газу і не бити тривогу,як?Може пояснять "розумаки".

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus