USD 40.90 41.20
  • USD 40.90 41.20
  • EUR 40.80 41.40
  • PLN 10.16 10.45

Пригожина та «вагнерівців» на території Білорусі немає, – Лукашенко

6 Липня 2023 13:02
Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що наразі на території країни немає ні найманців ПВК «Вагнер», ні їхнього ватажка Євгенія Пригожина.

Про це, як пише «Європейська правда», Лукашенко 6 липня заявив під час зустрічі з журналістами іноземних ЗМІ, його цитує білоруське видання BELTA.

«Що стосується Євгенія Пригожина, він перебуває в Пітері. Де він сьогодні вранці...? Може, зранку в Москву поїхав...», – сказав Лукашенко.

Щодо «вагнерівців» та їхнього місця перебування, він сказав, що бойовики ще також не прибули в Білорусь.

«Наскільки я на сьогоднішній ранок поінформований, бійці ПВК «Вагнер» перебувають у своїх таборах. У постійних таборах, де вони перебували після виведення з фронту на відновлення», – заявив Лукашенко.

Читати ще: У ISW розповіли, що може виторгувати собі Лукашенко в обмін на зупинку заколоту Пригожина

Він також дав зрозуміти, що домовленості про розміщення «вагнерівців» у Білорусі ще немає.

«Будуть вони в Білорусі чи не будуть, у якій кількості – найближчим часом ми розберемося. Ми ховати цю інформацію не будемо. Ми обов’язково поінформуємо про наші подальші взаємини з цим підрозділом», – запевнив Лукашенко.

Читати ще: ФСБ Росії отримала завдання вбити Пригожина, − Буданов

Він заявив, що сили «вагнерівців» у Білорусі можуть бути використані «для оборони держави» – такою є умова їхнього розміщення.

«Мене абсолютно не хвилює і не турбує, що у нас буде розміщена певна кількість цих бійців. Ба більше, вони будуть розміщені під певні умови. Головна умова: якщо нам потрібно буде задіяти цей підрозділ для оборони держави, він буде задіяний миттєво. І їхній досвід буде затребуваний», – сказав Лукашенко.

Нагадаємо, ватажок ПВК «Вагнер» Євгеній Пригожин 23 червня заявив, що по його найманцях вдарили російські військові, тому оголосив, що йде «зупинити» міністра оборони РФ Шойгу.

Хоча вдень 24 червня найманці ПВК «Вагнер» дісталися до Московської області, проте зупинили свій наступ в 200 км від Москви і Пригожин розвернув колону з військовою технікою. Це стало результатом переговорів між Олександром Лукашенком і Пригожиним. За домовленістю Пригожин мав вирушити у Білорусь.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Макс Показати IP 6 Липня 2023 13:13
Брехливий вусатий таракан
123 Показати IP 6 Липня 2023 15:45
Лукавий лука

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus